Зарплати вчителям збільшать на 30% у наступному році

01.10.2020 13:24   -
Автор:
Для всіх працівників закладів та установ освіти і науки, які працюють за Єдиною тарифною сіткою, з 1 січня наступного року передбачається збільшення посадових окладів. Про це повідомив т.в.о міністра освіти і науки Сергій Шкарлет. Посадовець назвав точні суми, які мають отримувати педагоги з нового року.
 
Сергій Шкарлет т.в.о міністра освіти і науки 
 
Доходи вчителів вже зросли з 1 вересня на 5,8%. У зв’язку з підвищенням заробітної плати з 1 січня доходи збільшаться ще на 20%, з 1 липня — ще на 8%. Тобто протягом 2021 року зарплати педагогів у порівнянні з серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%.
 
Так, ставка заробітної плати вчителя вищої категорії на 1 січня 2021 складе 6461 грн, а на 1 липня – 7001 грн. Розрахункова зарплата вчителів з нового року становитиме 12911 грн, а з липня 2021 року – 13990 грн. Глава відомства також зазаначив, що Уряд працює над зміною формул розрахунку оплати праці освітян. Тарифні сітки не змінювались роками і потребують оновленого формату.
 
Сергій Шкарлет т.в.о міністра освіти і науки 
 
Зарплата вчителів і не тільки вчителів, але і педагогів дошкільної, шкільної, професійно-технічної, професійної перед вищими, вищої освіти, майстрів виробничого навчання, наукових працівників в частині формування доходів педагогів системно, 29 років, так і не змінилися. Хоча були певні зрушення в питаннях деяких надбавок і доплат. Зараз ми працюємо над цим.
 
Була створена робоча група для розроблення проекту Концепції трансформації оплати праці робітників закладів і установ освіти і науки, додав Шкарлет. Це відбулося за зверненням парламентського освітнього комітету. Наразі робота в цьому напрямку триває.