Запоріжжя під загрозою спалаху коронавірусу – попри заборону в області відбувся масштабний масовий захід

22.09.2020 13:47   -
Автор:
1717 людей побороли COVID-19  -  і це маленький рекорд в Україні за кількістю одужаних за добу! Наголосив міністр охорони здоров`я під час ранкового брифінгу. Між тим, у МОЗ зазначають, що в країні захворюваність на 100 тисяч населення протягом останніх двох тижнів тримається на позначці в середньому 107 людей. При нормі – 40. Найгірша ситуація в Тернопільській області – 400 хворих. Щодо загальної картини коронавірусу в Україні, то за останню добу зафіксовано 2 тисячі 884 випадки.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров`я України
 
З них 206 дітей, 120 медичних працівників, госпіталізовано 504 людини. 59 летальних випадків. Одужало 1717 пацієнтів. І це маленький рекорд! Всього за час пандемії в Україні захворіло 181 237 людей, з них 11 тис дітей, 14 тис медиків. Загалом одужало 79 тисяч. Летальних випадків 3642.
 
Що до динаміки, то якщо з 16-го по 20-те вересня кількість нових випадків зменшувалась, то протягом останніх трьох днів хворих стає більше щодня приблизно на 200 людей. При такій статистиці  лише дві області наразі готові до послаблення режиму карантину – Херсонська і Кіровоградська, акцентували у МОЗ.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров`я України
 
І ще одну цифру я хотів оприлюднити: у Запорізькій області за минулу добу захворіло 100 осіб. Чому я згадав Запорізьку область? Бо вчора я побачив світлини зі свята «Хортиця Фридом…» дуже масштабний захід, зібралось десятки тисяч людей, виходячи зі світлин, був відповідний концерт. І в мене лише одне запитання – в країні щодня реєструється по три тисячі людей хворих . Щодня вмирають люди, і саме від COVID. Питання до організаторів свят, місцевої влади, наскільки я розумію, вам що не дає спокою, що ви в статистиці не на першому місці? Ми провели нараду з мерами міст. Ми домовились, що ми не граємо в політику і не використовуємо COVID-19 при політичній боротьбі. І головне, ми домовились, і це була спільна позиція, що ми не проводимо масових заходів. Зараз ми будемо дивитись що в нас буде відбуватись у Запорізькій області. Зрозуміло, що буде збільшення хворих після проведення таких масових заходів.
 
Максим Степанов зазначив, що всі повинні дотримуватись протиепідемічних заходів і нагадав про кримінальну відповідальність за порушення карантинних вимог. Коронавірус лютує не лише в Україні. За спостереженням всесвітньої організації здоров`я приріст захворілих фіксується по всьому світу, окрім Африки. За останній тиждень коронавірус побив світовий рекорд за кількістю нових випадків зараження – майже два мільона людей. Половина всіх захворілих – в Америці. А Європа долає другу хвилю. Яна Біляєва Євген Клочко ХИ