Занятия по дельфинотерапии

29.09.2012 20:00   -
Автор:

Олена Кушнірська лікар-психотерапевт, керівник центру дельфінотерапії:

-Дельфинотерапия действует на организм человека целостно. Т.е. влияние идёт на все клетки, на все органы и действует таким образом, что разночастотные звуковые волны воздействуют на организм человека и благодаря этому достигается положительный эффект. Эффект достигается всегда. Волны действуют на мозг человека, что для особенных деток является самым главным.

Надодачу дельфіни впливають на дітей і психологічно, розповідає Олена Кушнірська. Спочатку, на першому занятті, дітей привчають до дельфінів. Просто їх не боятися. У кожної дитини це викликає свою реакцію – у когось радість, у когось сльози. Але вже з другого сеансу дітей не забрати від ссавців.

-Кто такие дельфины? Как они плавают? Как они в водичку? Плюх.

А ось п'ятирічна Христина тільки збирається піти на оздоровчі сеанси у дельфінарій. Її мати розповідає, що чула про користь від таких процедур. Але водити доньку туди її сімейному буджету виявилося не під силу. Тоді жінка звернулася по допомогу до керівництва міста. Там не відмовили. Путівка стала приємним подарунком на день народження її доньки.

-Это ваша путёвка. Получите пожалуйста путёвочку на дельфинотерапию.

Наталія Степанова ,мати п'ятирічної Христини:

-Очень переживали, волновались. Сейчас прийдём домой и будем радоваться. Потому что даже ещё не поняли наверное. С удовольствием посетим и будем ждать хороших результатов.

І результат від таких сеансів у Харкові на безоплатній основі відчули вже багато особливих дітей, говорить віце-мер Світлана Горбунова Рубан. Після подання заяви та повного огляду лікарями, спеціальна комісія розглядає можливість видачі путівки у дельфінарій.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник міського голови з охорони здоров'я і соціального захисту населення:

-Ежегодно 50 детям дельфинарий предоставляет медицинскую услугу бесплатно. 15 октября исполнится 2 года как работает договор. На сегодняшний день до заседания комиссии услугу "дельфинотерапия" получило 98 детей . Сегодня у нас на заседании был 99 ребёнок, 100-тый ребёнок

За словами Світлани Горбунової-Рубан програма надання дельфінотерапії особливим дітям буде продовжуватися і далі. Якщо буде необхідно і буде спостерігатися позитивна динаміка у лікуванні юних пацієнтів, то діти можуть очікувати і на повторне проходження курсу. Теж на безоплатній основі.