Замість лампових світлофорів – світлодіодні

24.01.2013 18:03   -
Автор:

Ця дорога по вулиці Гвардійців Широнінців ділить житловий мікрорайон таким чином, що аби потрапити до школи чи-то поліклініки, мешканцям Північної Салтівки, доводиться перетинати жваву трасу.

Світлана Гапоненко мешканка Північної Салтівки

-Раньше и не пропускали, и здесь много очень аварий было, и сбивали пешеходов ни 1 раз.

Олена Сенчішина мешканка

-Раньше дорогу перейти невозможно было. Сейчас очень рады.

Новенький пішохідний перехід тепер зі світлофором. Облаштували його після звернення в мерію самих мешканців Північної Салтівки. Пристрій – світлодіодний, оснащений таймером та навіть звуковим супроводом.

Тамара Єрюгіна мешканка Північної Салтівки

-Удобен. Вышли люди с микрорайон или с поликлиники на эту сторон, конечно удобен.

Ганна Лєнкова мешканка Північної Салтівки

-Очень удобно. Теперь чаще стали пропускать машины, с ребёнком очень тяжело пройти дорогу.

Такі світлофори – можна зустріти в усіх районах міста. Відраховують час руху такі пристрої і на перетині вулиць Шевченка та Героїв Праці, вулиці 23 Серпня та проспекту Леніна. Вже незабаром, кажуть у мерії, звичайних світлофорів із лампами накалювання у Харкові взагалі не буде.

Сергій Дульфан директор Департаменту транспорту і зв'язку

-В 13 -м году мы полностью закончим перевод светофоров с ламповым на светофоры светодиодные. И ламповые уйдут в историю. Это касается как транспортных, так и пешеходных светофоров.

Світлодіодні світлофори – енергозберігаючі. Вони споживають у декілька разів менше електроенергії, аніж їхні попередники. А ще їх видно здалеку, говорять городяни. Це убезпечує рух.

Артем Шерстюк водій

-Когда на машине едешь при солнечном свете – это видно. И для человека, я думаю, тоже, когда днём идёшь при солнечной погоде – тоже видно хорошо.

Та лише встановленням нових світлофорів фахівці не обмежуються. Проводять на об'єктах  комплексну реконструкцію. Зокрема, на пішохідному переході по вулиці Гвардійців Широнінців з весни ще планують оновити дорожнє покриття. Згодом там зроблять розмітку та встановлять паркан. А ще знизять рівень бордюру, аби мами із колясками змогли без зусиль перетинати проїжджу частину. Роботи заплановані по всьому місту.

Олена Завгородня