Закордонні фахівці навчали українських медиків новим методикам операцій дітям із вродженою вадою серця

18.04.2013 18:20   -
Автор:

У родині Міхно  всі занепокоїння вже позаду. Десятимісячній Лізі нещодавно зробили операцію на серці і батьки тепер сподіваються тільки на краще.

Інна Міхно мати пацієнтки

– У меня были двойняшки, две девочки, но у одной из них обнаружили порок при рождении. Вот в понедельник нас прооперировали, завтра мы уже выписываемся. Уверенность, да конечно в том, что мы можем к кому-то обратиться и мы кому-то нужны, это самое главное.

Оперували Лізу харківські фахівці Інституту загальної та невідкладної хірургії разом з інтернаціональною командою іноземних лікарів, що вже другий тиждень перебувають тут із благодійною місією. Тільки цього разу спільними зусиллями провели понад 40 операцій.

Ірина Борох мати пацієнта

-Спасибо докторам безгранично. Я даже незнаю, но я очень счастлива, что кризис уже позади.

Программа міжнародного дитячого кардіологічного фонду діє на Харківщині з 2008-го року. На рахунку фахівців вже тисячі оперативних втручань, а значить і врятованих дитячих життів.

Саймон Гейл міжнародний посол Дитячого Міжнародного кардіологічного фонду

-Чудово, харківські лікарі дивовижно зросли в своєму професіоналізмі. Треннінги проходят успішно. Ми навіть самі здивовані які позитивні результати дає наше співробітництво. І взагалі я знаю, що в українських людей дуже велике серце, і  якщо всі ми використаємо це сердцеве тепло, ми допоможемо один одному.

Ольга Бучнєва кардіохірург

-Мы просто берём лучшее и нам в этом повезло. Их приезды они очень важны и для интенсивной терапии и для кардииологии. У каждого есть свои какие-то бонусы, мы забираем лучшее.

Сьогодні маленьких пацієнтів кардіохірургічного відділення, а їх тут чимало, відвідав головний тренер футбольної команди "Металіст" Мирон Маркевич. Він також з благодійною місією – і підтримати хворих дітей та їх батьків, і в черговий раз висловити вдячність лікарям за їх неоціненну працю.

Мирон Маркевич головний тренер ФК "Металіст"

-Тут люди роблять велику справу, лікують дітей маленьких, а то є наше майбутнє. Дійсно тут фанати своєї справи, знають, що вони роблять. Тут люди зі всього світу Аргентини, Америки, Англії. Для нашої держави це дуже важливо.

І крім передачі досвіду Міжнародний фонд допомагає інституту обладнанням, після кожного їз візиту, а це 6 разів на рік, у подарунок харківським медикам залишається сучасна медична апаратура.

Анжела Сушко