Закон про зайнятість залучить фахівців в село і навчить літніх безробітних нової спеціальності

16.07.2012 23:06   -
Автор:

Ганна менеджер відділу друку в приватній компанії. Принаймні таку посаду жінка займала, поки не пішла в декретну відпустку. Тепер, коли вона народила двох дітей, на роботі їй не раді. Кажуть, працівники, які підпадають в групу ризику, тобто можуть брати лікарняні та відгули  – їм не потрібні.  

Ганна мати двох дітей

-Вот я была на месте декретчицы, и после меня, когда я ушла в декрет взяли мальчика. Начальник уже зарекся девченок не брать на эту должность и все.

Боротися з такою дискримінацією вирішили в Міністерстві соціальної політики. Там розробили новий проект закону про зайнятість. На початку поточного місяця парламентарі документ схвалили. І тепер, за словами віце-прем"єр-міністра Сергія Тігіпка, він завдасть серьйозного удару по безробіттю. Підприємцям буде просто вигідно створювати нові робочі місця.

Сергій Тігіпко віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики

-Это целый ряд позиций. Малые предприятия до 50 работающих – за любое новое рабочее место с минимальной заработной платы не платится единый социальный взнос. Технологичное предприятие, где берут на новое рабочее место специалиста, который будет получать 3 минимальных заработной платы на следующий год 50% освобождение от единого социального взноса.

Звільнитися від сплати єдиного соціального внеску можна буде і на рік. За умови звісно, якщо роботодавець візьме на роботу випускника без досвіду роботи, інваліда, літню людину або батьків з дітьми до шести років. Новий закон розкриває перспективи і перед безробітними, віком старше сорока п"яти років. Держава дає їм шанс опанувати нову спеціальність. Видаватиме ваучер на дванадцять тисяч гривень на оплату навчання.

Ніна пенсіонерка

-Я в 50 освоила компьютер. В таком вот я считаю. Секретарем референтом была. Я освоила эту работу.

Закон про зайнятість має також заохотити фахівців працювати у сільській місцевості. Випускникам, наприклад, які забажають працювати поза містом – виплачуватимуться стартові виплати в розмірі п"яти мінімальних зарплат. А інформація про стажування студента одразу буде вноситися до трудової, як стаж.  Набути чинності нововведення мають з першого січня дві тисячі тринадцятого року.

Олена Мітясова, Євген Карпенко, Олег Синицький, Харьковские Известия