Заявки на субсидию можно подавать онлайн

04.10.2019 12:10   -
Автор:
Тепер оформити субсидію можна і через мережу Інтернет. Таку форму введено з метою не тільки зниження навантаження на органи соцзахисту, а й масового залучення українців до онлайн-сервісів. відтак подавати заяву слід на сайт Мінсоцполітики, в рубриці "Е-Сервіси" – "Субсидії", де необхідно буде заповнити форму, обравши один з трьох способів реєстрації. Тим, хто ще немає особистого електронного підпису після оформлення заяви на сайті таки доведеться її роздрукувати і віддати до управління соцзахисту. Інші ж діятимуть виключно в режимі онлайн.  
 
У разі обрання з ідентифікацією електронним цифровим підписом або ідентифікацією BankID, подання та підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді без необхідності особистого відвідування управління соціального захисту. У разі, якщо ви не використовували електронного цифрового підпису, вам доведеться особисто звернутися до органу соціального захисту населення, аби власноруч підписати документи. 
 
Сама ж форма заявки заповнюється в електронному вигляді з вказанням усіх необхідних данних притендента на пільги з оплати житлово-комунальних послуг.  
 
Після успішного входу в систему буде здійснено перехід  до заповнення електронних форм:
 
– Заяви про призначення та надання у грошовій формі через (зазначається відділення банку),
 
– Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії. 
 
Після заповнення реквізитів, необхідно буде підтвердити достовірність даних, та власне подати документ. Після чого на електронну адресу надійде повідомлення з номером його реєстрації. У Мінсоцполітики радять його зберігати, аби в подальшому можна було коктролювати розгляд звернення. Ну а потім залишається тільки чекати остаточного рішення за заявкою.