Заява Харківської міської ради в зв’язку з підрахунком голосів

30.10.2020 13:43   -
Автор:
Заява Харківської міської ради в зв'язку з підрахунком голосів
 
Політичні сили, які вели брудну виборчу кампанію проти Геннадія Кернеса і блоку «Успішний Харків», продовжують використовувати свої нечистоплотні методи і в період підрахунку голосів. Так, учора низка ЗМІ з посиланням на члена обласної виборчої комісії від ОПЗЖ заявили про те, що Блок Кернеса набрав 30% голосів до Харківської обласної ради. Звертаємо увагу ЗМІ, що до цієї заяви треба ставитися як до передчасної і політично ангажованої, оскільки ОПЗЖ вважала і вважає Харків і область базовим для себе регіоном і намагається всіляко занизити результати переможця виборів. Акцентуємо увагу на тому, що обласна виборча комісія не отримала ще жодного протоколу з округів, розташованих безпосередньо в Харкові. А це означає, що як тільки ці протоколи надійдуть – а це відбудеться не пізніше 2 листопада, – результати всіх учасників виборів будуть скориговані.
 
За результатами паралельного підрахунку голосів, лідером виборів до обласної ради є «Блок Кернеса – Успішний Харків», але з результатом не в 30%, а майже в 35%. Результати ОПЗЖ, згідно з цим же підрахунком, значно зменшаться – з 24% до 21%. Переможцем виборів до Харківської міської ради також є блок чинного мера з результатом у 38%, ОПЗЖ – на другому місці – 20,96%. Далі йдуть «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Партія Шарія» і «Блок Світличної «Разом!».
 
Заява Харківської міської ради в зв'язку з підрахунком голосів
 
Харківська міська рада розуміє, з якою метою політичні опоненти Геннадія Кернеса почали вкидати в інформаційний простір цифри, що не відповідають результатам волевиявлення у місті та області. І відповідально заявляє: подібні маніпуляції не допоможуть скорегувати справжні результати виборів в потрібну їм сторону. Ми закликаємо всі політичні сили, що пройшли як до міської, так і до обласної рад, залишити політичну боротьбу осторонь, оскільки вибори вже закінчилися, і готуватися до спільної роботи на благо Харкова та регіону. Тільки співпрацюючи, ми зможемо зробити життя жителів Харкова та області кращим і комфортнішим.