Загиблі та руйнування внаслідок ракетних ударів по Харкову і області – зведення рятувальників за тиждень

15.01.2024 19:50   -

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС щоденно працюють у прифронтовому регіоні. За тиждень ворог декілька разів обстрілював міста та мирні населені пункти області. Є загиблі та травмовані. Також надзвичайники залучались і на інші виїзди.

ЄВГЕН ВАСИЛЕНКО РЕЧНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
За минулий тиждень з 8 по 14 січня підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 176 виїздів. З яких для ліквідації пожеж 71 виїзд, пожежі пов’язані з ворожими обстрілами – 4 виїзди. Для проведення аварійно рятувальних робіт 8 залучень; виїзди для допомоги населенню – 57; обстеження територій населених пунктів в результаті ворожих обстрілів – 9 залучень; і надання допомоги водіям, що потрапили в заноси, в замети або застрягли на слизьких ділянках доріг, а також допомоги при ДТП – 16 виїздів. За цей період було врятовано 9 осіб, евакуйовано 60 людей. Загинуло 2 людини, травмовано також дві людини, загинула під завалами одна особа, ще двох людей вдалося врятувати.

Внаслідок пожеж, що були спричинені ворожими обстрілами є руйнування цивільної інфраструктури та об’єктів промисловості.

ЄВГЕН ВАСИЛЕНКО РЕЧНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
.8 січня окупанти завдали масованого по Харкову та області. Безпосередньо в місті Харкові було пошкоджено одне з підприємств, навчальний заклад. На території підприємства сталася пожежа на площі 170 кв.м., троє людей постраждало, 8 рятувальникам вдалось евакуювати. Крім того, у місті Зміїв дві ракети поцілили у приватний сектор, зруйновано приватний житловий будинок. З-під завалів надзвичайники врятували двох чоловіків, одна жінка на жаль загинула.

А 10 січня, ввечері, ворог завдав ударів по центральній частині Харкова. Дві ракети поцілили в будівлю готелю. Пошкоджено два корпуси, зруйновано верхні поверхи одного з них. Також були понівечені розташовані поруч автомобілі, сталася пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували. Працівниками ДСНС було врятовано двох поранених людей, ще 19 осіб – евакуйовано. Наразі продовжуються роботи з розбору завалів пошкоджених корпусів готелю. Рятувальники демонтують аварійні конструкції, аби у подальшому будівельники змогли відновити готель. Надзвичайники звітують, роботи продовжуватимуться щонайменше ще два дні.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЄВГЕН ВАСИЛЕНКО РЕЧНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
11 січня вночі у селі Подоли Куп’янського району також в результаті ворожого обстрілу сталася пожежа у приватному житловому будинку на площі 20 кв.м. Уламками були травмовані 85-річна жінка та 63-чоловік.

Тривають і роботи з розмінування. Регулярно сапери ДСНС обстежують територію Харківщини.

ЄВГЕН ВАСИЛЕНКО РЕЧНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Сапери Харківського зведеного загону ДСНС, які працюють на території Харківщини 89 разів залучались для знешкодження боєприпасів. Загалом за тиждень було 188 одиниць вибухонебезпечних предметів. Наразі на Харківщині продовжують працювати сапери зведеного загону ДСНС України. Безпосередньо 21 піротехнічний розрахунок – 107 саперів та 42 одиниці техніки. З початку війни піротехніки обстежили понад 4 314 га території, 3 020 км ліній електропередач, де виявлено та знешкоджено 87 190 одиниць вибухонебезпечних предметів.

У ДСНС наголошують, за минулий тиждень підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах зафіксовано не було. Втім продовжують закликати людей бути обачними та уважними.

ЄВГЕН ВАСИЛЕНКО РЕЧНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Головне управління ДСНС звертається до всіх мешканців харківської області бути максимально уважними та обережними. При виявленні будь-яких підозрілих предметів негайно телефонуйте за номером 101, 102 або 112. Безпосередньо зараз на Харківщині спостерігається досить такий суттєвий шар снігу і ми звертаємось до всіх мешканців Харківської області, зокрема до мешканців, які проживають на деокупованій території – не відхилятись від узбіч доріг, не заходити в ті місцевості, де є досить суттєвий сніговий покрив, не заходити у лісосмуги, ліса, а також на водойми та вздовж берегової лінії водойм – це небезпечно для життя та здоров’я.

ОСТАННІ НОВИНИ