Захворівших на COVID-19 насправді може бути більше y 25% – МОЗ

27.07.2020 16:40   -
Автор:
У Мінохорони здоров'я припускають, що близько 25-ти% результатів ПЛР-досліджень на COVID-19 можуть бути помилково негативні. А значить, кажуть, можна припустити, що насправді захворівших на коронавірусну інфекцію може бути на чверть більше, ніж значиться зараз за офіційною статистикою. На достовірність реузультату впливає кілька чинників, зокрема місце концентрації вірусу в організмі та дотримання правил проведення аналізу. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Вірус якщо є в ротоглотці і коли береться мазок, звичайно при тестуванні це показує, що людина хвора на COVID-19. Але в той же час , він може знаходитися в нижчих дихальних шляхах і в такому випадку, може бути хибно негативний результат. Також є залежність від кваліфікації фахівців, які беруть. І тоді приміняється ще одне дослідження або метод ІФА – цк в нас чітко прописано в наших алгоритмах, в т.ч. і в алгоритмах тестування.
 
А небезпечний вірус натомість продовжує розповсюджуватися. Більш того вчені світу прийшли до висновку, що під час пандемії, він ще й зазнав мутації, але запевняють, не став більш агресивним.    
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Є данні щодо його мутації з одного боку, з іншого немає підтвердження, що він стає більш вразливішим. На що впливає мутація. на безпсередньо виготовлення вакцини і потім на ефективність вакции. Але в світовій науці досліджень щодо мутації дійсно є. 
 
У будь-якому випадку, у МОЗ не тільки радять, а й вимагають дотримуватися правил карантину і уникати натовпу людей зокрема і на пляжах, куди через спекотну погоду доправляється чимало відпочиваючих. Бо саме скупчення людей сприяє поширенню збудника коронавірусної інфекції.