Загроза ракетного удару та масштабна військова допомога для України – головне за ніч

20.01.2023 12:00   -

РФ готова нанести удар з моря, в тому числі із підлодок. Є загроза і поодиноких ракетних ударів, і масованої атаки. Про це попередила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона додала, що у Чорному морі перебувають 6 російських ракетоносіїв, загальний залп може сягати 40 ракет “Калібр”, є загроза ракетних ударів. Тож військові закликають українців бути дуже уважними до повідомлень про повітряну тривогу.

За минулу добу територію Запорізької області обстріляли 224 рази, зафіксовано пошкодженя 34 цивільних об’єктів. За словами очільника регіону, це “рекорд” за кількістю обстрілів за весь час.

Окупанти обстрілювали і Херсонщину. За даними голови ОВА, місто обстріляли 19 разів, одна людина загинула, троє поранено. Завдали удару і по Миколаївській області. Обійшлося без постраждалих.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нова військова допомога Україні. Ряд держав анонсували передачу озброєння та боєприпасів найближчим часом. Так от
Польща передасть комплекси С-60 та 70 тисяч боєприпасів; Британія ‐ 600 ракет Brimstone; Латвія передасть ЗРК Stinger, два вертольоти Мi-17, БПЛА та проведе тренування для двох тисяч українських військових; Естонія передасть десятки гаубиць FH-70 та D-30, сотні протитанкових гранатометів, тисячі 155-мм боєприпасів; Чехія буде допомагати в технічному обслуговуванні вже наданого обладнання; Данія передасть 19 САУ Caesar; і Швеція – БМП CV90, САУ Archer та ПТРК NLAW.

ОСТАННІ НОВИНИ