Захист прав дітей

29.11.2012 19:13   -
Автор:

На Харківщині чотири тисячі сімсот шістдесят сім дітей мають статус сиріт, близько чотирьох тисяч з них виховується у дитячих будинках родинного типу. Сама така форма опікування, вважають фахівці, найкраща. До цієї думки приєднуються і священики, вони впевнені тільки у родині, можна дати дитині справжнє виховання. Тож церква готова вже зараз приєднатися до державної соціальної програми захисту прав дітей.    

отець Євген протоієрей, голова соціального відділу Харківської єпархії

-Мы готовы к любым диалогам, мы готовы к совместным акциям и проектам, только совместно, только с миром и божьей помощью эту проблему можно решить.

Стануть на захист прав дітей на Харківщині і шістсот одинадцять соціальних працівників. В їх обов’язок входитиме не тільки виправлення конфліктних ситуацій у родинах, а і попередження їх. Це стосується як захисту прав дітей сиріт, так і тих малюків, які виховується у родинах.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення

-Нашей первоочередной обязанностью, как представителей государства, согласно конвенции ООН о защите прав детей является предупреждение насилия над детьми и прежде всего насилия в семье.

Протидія насильству над дітьми загально суспільне завдання, каже губернатор Харківщини Михайло Добкін. Не тільки маленькі громадяни України з самого дитинства повинні знати, що вони знаходяться під захистом держави. А їх батьки мають це зрозуміти. Особливо ті, які отримуючи фінансову допомогу з боку держави на виховання дітей,  нехтують своїми обов’язками і перетворюють дітей на сиріт при живих батьках.    

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

Более тесный контакт с церковью – это один из путей, это не главный, не единственный, один из путей решения этой проблемы. Так как может переговорить священнослужитель, навряд ли сможет переговорить  с родителями социальный работник. А если они это будут делать объединив усилия, то и результат может будет получится больше.

Зменшення сиріт, робота з батьками та програма з усиновлення тих, хто все ж таки залишився без родинної опіки – це, попередив чиновників Михайло Добкін, стане ще одним з показників оцінки роботи районних адміністрацій.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия.