Загрози обвалень на споруджуваній станції метро «Перемога» немає

11.12.2012 17:59   -
Автор:

Такої станції як Перемога, за конструкцією, у Харкові ще не будували. Котлован п"ятнадцять метрів глибиною, двадцять п"ять в ширину і шістсот метрів у довжину. Усе будівництво розрахували на рік. Однак поки його призупинили. Причина- відсутність фінансування, державного. Та сам котлован необхідно закрити.

Анатолій Кравчук заступник директора Департаменту будівництва та шляхового господарства

-Почему? Потому что рядом находится проезжая часть двух проспектов, очень оживленных, транспортных артерий, где ходят трамваи, троллейбусы, автобусы и много автомобильного транспорта. Насыщенность инженерными комуникациями: вода, газ, электроэнергия, которые находятся вблизи котлована и могут быть под воздействием этого строительства.

Поки що метробудівники забезпечують підтримуючі роботи: відкачку води, обігрів та вентиляцію приміщень. Загрози обвалень чи інших техногенних явищ немає. Але тривалий час без накриття котлован не має бути, говорить Анатолій Кравчук. Аби ж його закрити, необхідно п"ятдесят мільйонів гривень. На усе будівництво чотириста. Минулоріч з держбюджету виділили сто мільйонів. З місцевого – двадцять. Ці кошти освоїли. Інших- чекають. Міський бюджет накриття котловану та саме будівництво не потягне. Поки що станція виконана на тридцять відсотків.

Євгенія Кутнова кореспондент

-В майбутньому на цьому місці розвертатимуться потяги станції метро Перемога. Окрім цього, тут розміститься пункт технічного обслуговування. Для цього будівельникам необхідно витягнути грунт, змонтувати залізобетонні конструкції, провести гідроізоляцію та знову засипати грунт.

Такі роботи необхідно провести з обох сторін станції. Тож метробудівники чекають на допомогу від держави, а самі мешканці Олексіївки сподіваються, що кошти знайдуться і у Харкові з"явиться ще одна станція метро.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия