Забезпечує водою все селище Жуковського. Робітники «Харківводоканалу» перекладають важливий водовід (відео)

13.04.2023 17:20   -

Цей водовід у Київському районі вже давно потребував капремонту, кажуть робітники КП «Харківводоканал». Замінювати його почали ще минулоріч – тоді переклали понад 100 метрів труб. Наразі ж знов змогли стати до роботи – залишилося ще 38 метрів.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Це – в нас один із водоводів, який забезпечує, в тому числі, і селище Жуковського. Діаметр тут 600 міліметрів. Ми виконуємо заміну під дитячою залізною дорогою, щоб уникнути розмиву, руйнування цієї дороги, яка буде запускатися буквально з настанням тепла.

Старі стальні труби, додає Микола Завада, значно зносилися – відслужили не один, а два терміни. Тепер їх замінюють на новенькі, поліетиленові. Вони не схильні до корозії та надійно функціонуватимуть щонайменше 50 років. Від першого до останнього дня всі роботи, як і зазвичай, контролюватимуть представники з охорони праці. Зазначають: першочергово ремонтники КП вивчають правила безпеки. 

Загалом минулоріч фахівці «Харківводоканалу» замінили близько 10 кілометрів зношених мереж. Програма мінімум на цей рік – перекласти стільки ж, але, якщо фінансова й безпекова ситуація дозволятиме, готові оновити вдвічі більше трубопроводів. До того ж, точно і швидко виявляти застарілі мережі можуть за допомогою спеціальної автоматизованої програми.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Можливості цієї програми такі, що можна задати адресу, термін і, які роботи, пошкодження були на даному проміжку мережі за даний період. І на основі цієї інформації ми вже безпомилково можемо виділити ці ділянки, які необхідно замінити.

Роботи ж поблизу дитячої залізниці, каже Микола Завада, планують завершити напочатку травня. Припиняти водопостачання в будинках на період заміни трубопроводів не доведеться.

ОСТАННІ НОВИНИ