За розсилку спаму вводяться штрафи

02.10.2020 13:14   -
Автор:
Згідно закону електронною комунікацією в Україні вважатимуть телефонний, бездротовий, дротовий зв’язок та інтернет. Інтернет визначено як універсальну послугу. Отже,  держава має забезпечити доступ до мережі в тих регіонах, де цього не зробили оператори зв’язку.
 
Положеннями проекту Закону передбачається забезпечення доступу до широкосмугового Інтернету на всій території країни, що сприятиме місцевому та регіонального розвитку.
 
Також парламентарі боротимуться зі спамом. Якщо користувачі отримують розсилку, яку не замовляли або від якої відмовилися, відправникам загрожує штраф від 1700 до 8500 гривень.
 
Забороняється умисне масове розсилання електронних, текстових та/або мультимедійних повідомлень без згоди (замовлення) кінцевих користувачів (спаму) на їх адреси електронної пошти або термінальне обладнання, крім повідомлень постачальника електронних комунікаційних послуг, пов’язаних з наданням ним електронних комунікаційних та інформаційних послуг, а також, крім особистих повідомлень кінцевих користувачів, які не носять масовий характер та розсилаються з некомерційною метою кінцевих користувачів послуг електронних комунікацій. 
 
Згідно документу користувачі також мають право отримувати послуги анонімно та не купувати їх пакетами.