За полтора года количество мигрантов из Укрины увеличилось больше чем в 13 раз

11.04.2016 14:50   -
Автор:
Економічна та політична криза в Україні, війна на Сході, зниження рівня життя – і ось результат. Українці опинились у ТОПі шукачів притулку в країнах Євросоюзу. За даними дослідницького аналітичного центру СЕDOS, протягом останніх двох років близько тридцяти п'яти тисяч громадян України просили притулку в посольствах країн Європи. За цим показником Україну обганяють лише Македонія та Албанія. Загалом, за півтора роки кількість прохачів притулку з України зібльшилась більш ніж в тринадцять разів. 
 
Для порівняння, в останньому кварталі дві тисячі тринадцятого року за кордон втекли всього двісти сімдесят пять осіб. У першому кварталі дві тисячі чотирнадцятого це число збільшилось в три з половиною рази і склало вже дев'ятсот п'ятдесят п'ять осіб. В першому кварталі дві тисячі п'ятнадцятого року притулку в ЄС просили п"ять тисяч триста вісімдесят п'ять осіб.
 
Насьогодні ж, згідно останніх статистичних даних, Україну щоміся полишають близько двох тисяч осіб. Найбільш наполегливо стукають українці в двері Італійських, Німецьких, Іспанських та Польських посольств. Там, між тим, взаємністю відповідають рідко: за останні кілька років тільки тринадцять відсотків прохачів притулку отримали можливість втекти за кордон. Втім, як розповідають у візових центрах, відмова не завжди стає перешкодою для винахідливих українців. 
 
Ганна Бабкова генеральний директор візового центру 
 
Великобритания. Достаточно большое количество людей, украинцев едут в Великобританию в одну сторону, так  как они устраиваются на заработки. Рабочие визы оформить достаточно сложно, поэтому они оформляют туристические визы и пропадают там, растворяются. Америка ставит визу на десять лет. Многие получают туристическую визу и там и остаются. Много людей, которые запрашивают грин-карту, то есть пытаются туда эмигрировать, к родственникам своим уехать. 
 
Як результат, чисельність українських діаспор за кордоном зростає щомісяця. Притому, останнім часом не тільки в традиційній для мігрантів Канаді та Сполучених Штатах, а й у країнах ЄС.