За неуплату алиментов чиновников хотят увольнять

30.04.2018 16:25   -
Автор:
У Міністерстві юстиції оголосили про другий етап посилення відповідальності за несплату аліментів та внесли до парламенту черговий пакет законодавчих ініціатив. Зокрема, передбачається збільшення розміру аліментів на одну дитину. Наразі ця сума менша за тисячу гривень. Також хочуть нараховувати пеню у разі, якщо один з батьків не сплачує на дітей більше дванадцяти місяців. І з кожним наступним роком відсотки збільшуватимуться.
 
Тетяна Єгорова начальник головного територіального управління юстиції в Харківській області
 
Те новые, которые планируется также ввести, по процентовке, если человек не платит и по разделу имущества между детьми при разводе на всех членов семьи, я также, как руководитель региона, все это поддерживаю и насколько я понимаю, это все в ближайшее время будет принято.
 
Крім того, у разі несплати аліментів протягом шести місяців – заборонять займати найвищі посади в органах виконавчої влади. Також таких батьків позбавлять можливості брати участь у виборах. Тих, хто вже працює в органах влади та має борг більше, ніж за дванадцять місяців – можуть звільнити.
 
Світлана Глущенко заступник Міністра юстиції України
 
Переважно це катеорія А, а також депутати місцевого рівня, а також і для парламентарів. На сьогодні, як ви знаєте, є відкритий Реєстр боржників, і цей реєстр не є чутливим до будь-якої категорії, не дивлячись на ту посаду, яку ми займаємо. І на наше глибоке переконання, особа, яка має борги перед своєю дитиною, не може обіймати посаду, пов'язаних з виконанням функцій держави. Ми сподіваємось, що найближчим часом, може, навіть, дня захисту прав дітей, до першого червня відповідний законопроект стане законом.
 
Крім того, у пропозиціях Мін'юсту є автоматичний арешт коштів боржників, а ще притягнення до кримінальної відповідальності. Мова йде про тих осіб, які ухиляються від виконання суспільно корисних робіт. За таке правопорушення може загрожувати навіть ув'язнення на строк до двох років.