За неправильную стоянку водителей будут штрафовать инспекторы по парковке

18.01.2019 16:18   -
Автор:
За неправильною зупинкою чи стоянкою вже скоро слідкуватимуть не тільки поліцейські. Ці повноваження тепер закріплені і за інспекторами з паркування. Вони підпорядковуватимуться Департаменту територіального контролю. У вересні минулого року змінилось законодаство, що надає ці повноваження органам місцевого самоврядування. Наразі у мерії чекають, коли у МВС відкриють доступ до Реєстру автовласників. Після цього інспектори вийдуть на вулиці міста. 
 
Олексій Бруслик завідувач сектору загальної правової роботи Департаменту територіального контролю 
 
Законом, яким було внесено зміни до деяких законодавчих актів про регулювання сфери паркування в Україні передбачені власні повноження виконавчого комітету, які він делегує інспекторам з паркування про винесення постанов, про притягнення до адмінвідповідальності, про порушення правил зупинки, стоянки і паркування. Тобто, якщо особа не оплатила варість паркування, то інпектор має згоду, отримавши доступ до Реєстру власників транспортних засобів, винести постанову про притягнення до адміністративної відповідальності.
 
Також інспектори матимуть повноваження забирати на штрафмайданчик авто, для цього хочуть застосовувати евакуатори. Крім того, у місті вестиметься робота і з суб'єктами господарювання, які самостійно облаштовують паркувальні місця. 
 
Олексій Бруслик завідувач сектору загальної правової роботи Департаменту територіального контролю 
 
Є суттєві проблеми в місті по облаштуванню, наприклад, шлакбаумів, паркувальних стовпчиків або лежачих поліцейських, тобто коли самостійно встановлюють відповідні об'єкти. Окрім того, є проблеми із розміщенням технічних засобів контролю дорожнього руху і весь цей комлекс, так би мовити, потрібно врегульовувати. 
 
Одразу масового штрафування водіїв не буде, пояснює Олексій Бруслик, інспекція проводитиме роботу поступово. Також на найближчій сесії міської ради мають внести зміни до Правил паркування у місті.