За крок до енергетичної незалежності

06.09.2012 20:13   -
Автор:

Газовидобувальники Юліївського родовища чекають на прем"єр -міністра України Миколу Азарова. Урядовець сюди має завітати з хвилини на хвилину.

І ось прем"єр-міністр України на харківській землі. Першим ділом вітається з робітниками Юліївського родовища.

-Газ стране нужен и сегодня, и завтра, и послезавтра, так что закрепляться.

Закріпитися доведеться. Бо добувати газ на Юліївському родовищі тепер можна буде ще років з двадцять. І все завдяки тільки-но зведеній дотискній компресорній станції. Яка дозволить не лише добре осушувати і очищати газ, а ще й збільшить видобуток блакитного палива на сто мільйонів кубічних метрів щороку.   

Юрій Бойко Міністр палива й енергетики України

-Газа, который будет здесь дополнительно добыт, его будет достаточнго для отопления среднего города

Микола Фрайт начальник дотискної компресорної станції

-Юліївка переважно віддає газ на ТЕЦ-5, це на Харків. В літній період бувають переключення в загальному газопроводі -це на Диканьку. Київ.

Старт до роботи газовидобувальникам дають традиційним перерізанням урочистої стрічки. Дотискна компресорна станція відкрита.  

Микола Азаров Прем'єр-міністр України

-Введение в строй таких современных станций позволяет нам не только создавать новые рабочие места, но и увеличивать эффективность эксплуатации наших старых месторождений, которым уже более 50 лет, увеличивать объемы добычи. Это для нас чрезвычайно важно

На родовищі пробурено нині сорок сім свердловин. Видобувні запаси тут, за підрахунками газовидобувальників, складають чотири мільярди кубічних метрів газу та чотириста тринадцять тисяч тон нафти. З такими можливостями Харківщина зможе підтримувати курс, який взяла Україна на досягнення енергетичної незалежності.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия