За фальсификацию лекарств и их распространение хотят усилить уголовную ответственность

15.10.2019 11:05   -
Автор:
За виготовлення фальсифікованих ліків або їх продаж – в'язниця. У Верховній Раді депутати зареєстрували відповідний законопроект. Документ передбачає значне посилення кримінальної відповідальності за шахрайство на ринку лікарских засобів. 
 
Згідно з проектом виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів каратимуться позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.
 
За повторні дії або за попередньою змовою групою осіб, чи службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою засобів великомасштабного поширення, в тому числі Інтернету – каратимуть позбавленням волі від восьми до десяти років. Такий же термін ув"язнення загрожує і у разі, виробництва фальсифіків або якщо такі дії спричинили тривалий розлад здоров'я людини.
 
Зазначені дії, якщо вони спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, каратимуть довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.
 
У комітеті з питань правоохоронної діяльності рекомендували ухвалити парламенту у першому читанні відповідний законопроект. А от проект щодо внесення змін до Кримінального кодексу про посилення відповідальності за закупівлю за рахунок бюджетних коштів завідомо неякісних лікарських засобів – відхилили.