За два дня во всех школах города и области пройдут праздничные линейки

29.08.2012 21:56   -
Автор:

Вже за кілька днів ось ця малеча, сімдесят першачків, які опинилися в складних життєвих обставинах, вперше сядуть за шкільні парти. Перед ними відкриється незбагненна країна знань. Тож, все, що знадобиться їм у навчанні – портфелі, книжки, шкільне та канцелярське приладдя, дітям урочисто сьогодні презентують на сцені центру культури Київського району.

Шестирічна Сніжана на перше вересня вже не дочекається. Каже, готова. Банти в неї є, портфель подарували і віршик навіть на зубок вже знає.

Сніжана, 6 років:

-В ясный полдень, на исходе лета, шел старик дорогой полевой, вырыл вишню по дороге где-то и довольный нес ее домой

Допомогати дітям, які опинилися в непростих життєвих обставинах – обов"язок служб у справах дітей, каже начальник профільного управління Олександр Малько. В рамках міської програми "На зустріч дітям" і всеукраїнського проекту "Рейд уроку"  вони постіно наглядають за такими дітками і всіляко їх підтримують.

Олександр Малько ,начальник управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики:

-Это первый этап проведения рейд-урока. Рейд -урок проводится до 20 декабря, это опять обследование семей, в которых дети вдруг не пошли в школу, поэтому как бы торжественное мероприятие и в то же время -это выполнение тех функций и задач, которые стоят перед службой по делам детей

А щоб діти до школи пішли з гарним настроєм – їх позитивом заряджали творчі колективи. Для першачків танцювали, співали і атлетичні трюки показували.

Олена Мітясова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.