За два часа работы сессии горсовета депутаты рассмотрели 60 вопросов

24.10.2012 19:37   -
Автор:

Бюджетники будуть із зарплатою. Харків отримав додаткову дотацію з держбюджету. Вісімнадцять з половиною мільйонів гривень розподілили на сьогоднішній сесії міської ради.

Тетяна Таукешева директор Департаменту бюджету і фінансів

-Также главным распорядителем бюджетных средств бюджета города были проанализированы тщательно итоги исполнения бюджета за  9 месяцев текущего года и учитывая распоряжение Харьковского городского головы  об экономии и эффективном использовании средств были даны предложения об уменьшении  бюджетных назначений на 2013 год в связи экономии средств по энергоносителям. По учереждениям здравоохранения предложено уменьшить почти на 3 миллиона.

У зв"язку з розширенням меж Харкова – депутати міської ради перейменували сьогодні сто двадцять однойменних вулиць і провулків, які дублювали назви вже наявних у місті.

Олексій Хорошковатий відповідальний секретар міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища

-Присвоить 35 наименований исторического характера, которые фиксируют и производят местную топонимику, увековечить Героев Советского Труда, пять деятелей спорта в том числе два Олимпийских Чемпиона -это Гороховская и Винглеровсикй.

Потурбувалися депутати і про спокій харків"ян у власних оселях. Ухвалили програму "Єдиний комунікаційний канал", що має врегулювати діяльність провайдерів.

Володимир Коваленко директор Юридичного департаменту

-Программой будет предусмотрено ведение учета линейно-кабельного хозяйства комунникационніх сетей в домах коммунальной собственностью и преодолены права и обязанности тех субъектов хозяйственной деятельностью, которые будут заниматься этим делом.

Не оминули увагою на сесії і питання щодо комунальних підприємств. Шістнадцять отримали пільгу на землю. Окрім того, депутати прийняли рішення повернути до комунальної власності дитячий садок у Фрунзенському районі, що у дев"яності роки був переданий державній архівній службі України.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Я считаю, что мы должны там все оплатить и купить и обменять и соотвественно все отремонтировать и открыть. И пускай там детский смех и радость родителей будет.

Також на сесії депутати ухвалили звернення до прем"єр – міністра Миколи Азарова. Хочуть, щоб той надав місцевій владі повноваження щодо накладання штрафних санкції за незаконне користування землею. Адже плата за землю є другим основним джерелом наповнення бюджету Харкова. Ще депутати  звернулися до Верховної Ради відносно встановлення штрафів за безоплатний проїзд у метро.

Олена Мітясова, Ігор Луханін, віктор Ноздрачов, Харьковские Известия