За 2 года в Украине уровень вакцинации населения планируют поднять до 95%

28.11.2019 13:49   -
Автор:
Спалах кору в Україні змусив на національному рівні підняти питання імунопрофілактики. Бо, як зазначають лікарі, єдиним надійним способом запобігти багатьох інфекційних хвороб – є саме вакцінація. Однак, її показник на сьогодні в Україні низький, він становить всього 31%. В той час коли для профілактики епідемій має бути не нижче 95-ти %. Тому на законодавчому рівні в Україні було прийнято Стратегію розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики на період до 2022 року. Урядом передбачено реалізацію цілої низки програм, які, спдіваються, сприятимуть збільшенню показників охоплення щепленнями до необхідного рівня., а саме 95%.  
 
Євген Комаровський практикуючий лікар-педіатр
 
Надо прекратить общественную дискуссию. Общество не доросло до этой дискуссии. Надо чтобы кто-то взял на себя ответственность и прививал всех, всех кто шевелится. Прививал и всё. Общество должно бороться не с вакцинацией, а за вакцинацию, но за какую вакцинацию? с информированностью родителей, в адекватных условиях, качественными вакцинами, родители должны иметь понятие как действовать до вакцинации, как после. Надо людей учить. 
 
Тож в Україні обіцяють оприлюднювати доступну та правдиву інформацію про всі препарати, які застосовуються при вакцинації, а також вести масштабну інформаційну кампанію серед медпрацівників та населення щодо вакцинації дітей за Календарем профілактичних щеплень, бо переконані, це забезпечить захист не лише від таких захворювань як дифтерія, кашлюк, правець, поліомієліт, а й ускладнень від цих недугів. Та і для всіх дорослих, зазначають фахівці, у питанні вакцінуватися чи ні вибір має бути – вакцінуватись..
 
Євген Комаровський практикуючий лікар-педіатр
 
У каждого из нас сейчас открыт вопрос с вакцинами корь, краснуха, паротит, почему? Да потому что никто толком не знает сколько прививок было в детстве, одна или две, сработали эти вакцины или нет, есть ли у вас иммунитет или нет. Поэтому каждый из вас может зайти в любую лабораторию и сделать анализ. который покажет наличие антител кори в крови. Но парадокс состоит в том, что вакцина дешевле этого анализа. Если у вас есть антитела, а вы сделали прививку, у вас уровень антител чуть выше будет, но хуже вам от этого не станет. Но основная масса людей сомневается. Но мои дети, мои сотрудники молодые все они молча, никто ничего не определял, они пошли и привились, потому что мы понимаем, что это такое. Поэтому алгоритм действий в любом случае – вакцинироваться и всё. 
 
Крім того в планах фахівців зробити більш ефективною систему нагляду за інфекційними хворобами та показниками результативності програми імунізації. Це впевнені, також сприятиме ще більшому охопленню українців вакцінацією, а значить убезпечить їх від грозних недугів.  .