За 2,5 роки в матеріально-технічну базу диспансеру радіаційного захисту вкладено 4 мільйонів гривень

26.12.2012 19:01   -
Автор:

Замість громіздкого обладнання, що було раніше – один компактний сучасний рентгенівський діагностичний комплекс. Медики вже оцінили його переваги – керується  лише кнопкою, вплив опромінення на пацієнта зменшено за рахунок збільшення швидкості дослідження, а ще зручність у застосуванні.

Роман Улько завідувач рентгенологічного кабінету

-В тяжёлых случаях не надо пациентов перекладывать на стол, а делается вся на лежачей или сидячей каталке, многофункциональный стол становится вертикально, горизонтально.

А цей ультразвуковий апарат також заміна попереднику випуску минулого сторіччя. Удосконалений і сучасно укомплектований. В "Обласному спецдиспансері радіаційного захисту населення", згідно його специфіки, він вкрай необхідний, зазначають медики. Крім того для диспансеру було придбано й інше устаткування, облаштувано і відремонтовано стоматкабінет. З обласного бюджету на це було виділено 4 мільйони гривень.

Ігор Шурма заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Це і рентгенівський апарат, 2 ультразвукові апарати, стоматкабінет, виділено тут сьогодні фізіотерапевтичне обладнання. Два кардіографи і обладнання операційне. Нами розроблено  проектно-кошторисну документацію для суттєвих змін в цій установі.

Майже 7 мільйонів гривень і 2 роки часу, і диспансер ще доустаткують і проведуть ремонт, запевняє Ігор Шурма. А ось з питанням зубопротезування чоробильців, каже, вже визначились. Його будуть проводити в обласній стомат поліклініці, де вже визначились з порядком обслуговування ліквідаторів. Тож біля кабінетів черг немає.

Володимир Заяєв учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

-Я позвонил, узнал, что мне сюда, в поликлинике сказали обращаетесь в областную. Я приехал, выписали карточку и сразу пришёл сюда, попал, никого нету.

І вже сьогодні тут розпочав свою роботу і ось цей, єдиний у Харкові такого класу, конусно-променевий комп'ютерний томограф широкого застосування.

Євген Волосов головний лікар КЗОЗ "Обласна стоматологічна поліклініка"

-Высокая степень разрешения при низкой лучевой нагрузке, что позволяет применение этого оборудования во взрослом и в детском возрасте.

Як запевнив заступник губернатора, чорнобильці, які потребуватимуть обстеження на цьому обладнанні, будуть проходити його безоплатно.

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.