З понеділка у школах Харкова поновився навчальний процес

16.11.2020 14:39   -
Автор:
У понеділок вранці вони знову вирушили здобувати знання в живу, кожен в свій навчальний заклад. У харківських школах поновився навчальний процес. Все в рамках жорсткого дотримання правил і санітарних норм затверджених Кабінетом міністрів. Один із прикладів – гімназія під номером 47, у Шевченківському районі. Тут навчаються учні 5 – 11 класів. Всього 24 класи, 700 дітей. Їм дають знання 55 педагогів. Кожному вранці, по приходу на роботу, обов'язково вимірюють температуру безконтакними термометрами.
 
Вже після педагоги вирушають до своїх кабінетів. І вони, а також учні – всі у захисних масках. Щоправда, на уроках дітям дозволено їх знімати, а ось вчителям це заборонено. На перерви діти знову вдягають маски.
 
Ніна Клименко директор гімназії №47
 
Учні знаходяться в окремо виділених аудиторіях, закріплених за кожним класом. Раніше була кабінетна система, то зараз за кожним класом закріплена навчальна аудиторія. Весь день, навчальний, вони займаються в одній аудиторії. Яка на перерві, як тільки закінчуються заняття, вони виходять до коридору – приміщення провітрюється, в першу чергу. У нас є і дезинфікуючі засоби, але такої потреби… на переві робити не обов'язково достатньо провітрити навчальну аудиторію. У нас кожна перерва 15 хвилин, 15 хвилин у нас проходить таке провітрювання. 
 
Після перерви технічний персонал закладу освіти проводить ретельну санітарну обробку всіх приміщень дезинфікуючими засобами. Протирають всі поверхні. У кожному класі є санітайзери та місця для утилізації використаних захисних масок. Вчителі наглядають за кожною дитиною в класі.
 
Ніна Клименко директор гімназії №47
 
Якщо дитина подала ознаки захворюванности, чи почала кашляти, чи є якісь почервоніння, чи утомилася раніше перерви. За нею поспостерігали, то учень відправляється до медичного кабінету. Вчитель супроводжує до медичного кабінету. Там йому виміряють температуру та повідомляють батькам. Поки їдуть батьки, учень знаходиться у кімнаті для учнів, або в медичному кабінеті, чи в кімнаті, що розташована поруч, до приїзду батьків. 
 
Повернутися назад до школи, це здорово, каже більшість учнів. Бо отримувати знання вживу від педагога набагато краще, діляться діти.
 
Мар'яна одинадцятикласниця
 
Учась дома, бывают неполадки с интернетом, с самим устройством, через которое вы работаете, поэтому учиться в школе однозначно лучше, чем дома. Хотя и обучаясь дома есть свои плюсы т.к. можно подыскать дополнительную информацию в интернете, в своих же учебниках и книгах. В школе ты общаешься, ты можешь посмеяться, пошутить, поговорить, сходить куда-то. А дома, во время перемены, ты сидишь, потом наступает перемена, ты погулял по квартире и опять сидишь за своим девайсом. Не та атмосфера?! Не та! 
 
Катерина одинадцятикласниця
 
Для одиннадцатиклассников больше эффективно учиться в школе. А вот для 5-6 классов удобней дома, т.к. меньше риск заражения и  в принципе они в состоянии освоить более простой материал, плюс есть родители, которые им могут подсказать. У меня, в 11-м классе, не так много времени разбираться самой, вот когда это объясняет учитель в живую – это намного удобнее! Во-первых, мы сразу получаем обратную связь, т.к. по интернету ты сначала отправишь, потом уже забудешь про что ты спрашивал, тебе ответят и тебе снова в этом нужно разбираться. А в школе мы сразу сможем получить ответ! 
 
Вадим одинадцятикласник
 
Вы знаете, я думаю, что, наверное, лучше в школе, т.к. не совсем налажена система онлайн обучения. А тут в живую всегда приятней получать знания, всегда понятнее. Лично я, не могу себя самоорганизовать дома, это на самом деле очень тяжело, особенно современным подросткам самоорганизовать себя, а в школе тебя организуют учителя. В школу ты приехал и тебя ничто не отвлекает, а дома ты сидишь и тебя может отвлекать телефон, компъютер и всё на свете. Я считаю, что знания полученные через интернет – это не знания, это так, пустая информация. 
 
Погоджуються з думкою школярів і їхні батьки, які їх привели до порогу навчального закладу. Зайти всередину вони не мають можливості, згідно нових правил Уряду.
 
Наталя Шеремет мати школярки
 
Я считаю, что, находясь в школе, общаясь, имея возможность обмениваться мнением со сверстниками, с педагогами – это намного эффективнее, чем как-то так дома, это моё мнение. Я считаю, что хорошо, что есть такая возможность сейчас, соблюдая нормы санитарии, и пусть это будет так. Это моё мнение! Конечно же, мне нравится больше как родителю, что с моим ребёнком занимаются "глаза в глаза", с педагогом это, конечно же, удобнее через интернет! 
 
Олена Бірюкова мати школяра
 
Я считаю, что, конечно же, в школе с учителем живой контакт намного важнее для ребёнка потому, что они учатся решать какие-то вопросы, общаться. Всё-таки живой контакт важнее, онлайн получить знания сложнее. В нашей школе было организовано дистанционное обучение онлайн считаю прекрасно, за это отдельное спасибо и администрации школы и учителям. У детей были по расписанию уроки, всё проводилось, но всё-таки я за живой контакт с учителем, педагогами!