З першого лютого на Харківщини стартує конкурс проектів «Харківські ініціативи 2013»

29.01.2013 17:20   -
Автор:

Організатори конкурсу проектів «Харківські ініціативи 2013» – міська рада та облдержадміністрація. У конкурсі можуть взяти участь всі хто має, що запропонувати інвесторам. Навіть, якщо їх розробки знаходяться ще на рівні ідеї.   

Тетяна Чечетова-Терашвілі заступник директора департаменту – начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку

-Данный конкурс направлен на повышение деловой активности нашего города и области, на коммерциализацию инновационных продуктов высших учебных заведений, научно-исследовательских учреждений, конструкторских бюро. На поиск инновационных проектов, а также инвестиционных предложений, которые позволят привлечь инвестиции в город Харьков и Харьковскую область.

Ті, хто подадуть заявку та стануть учасниками конкурсу, зможуть отримати безкоштовну допомогу в оформленні документації на свою розробку: фахівці Державного агентства з національних проектів допоможуть  винахідникам у складанні бізнес-планів.   

Олександр Дудка директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України

-Мы хотим показать себя в качестве региона, который обладает своими собственными идеями, не только просто рабочей силой на рынке труда, не только земельными участками на которых можно что-то строить, но собственными идеями, собственными проектами, которые могут принести выгоду, конечно же инвестору, который вложит в них деньги, но и тем авторам, которые являются их инициаторами.

Переможці конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів будуть названі у вересні на міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Вперше, за час проведення конкурсів, його переможці отримають не тільки дипломи та медалі, а і фінансування. Також, обіцяють у керівництві області, проекти учасників конкурсу, як і будь які інші інвестиційні проекти, що мають намір реалізувати на Харківщині, зможуть у найкоротший термін пройти всі етапи реєстрації. Бо на Слобожанщині, каже губернатор області, вдалося організувати цей процес так, щоб бізнес був максимально захищений від свавілля чиновників.  

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Много было сил и средств потрачено на создание разрешительных центров. В итоги в городе Харькове и Харьковской области создано и работает 34 разрешительных центров. В том числе,  как вы уже знаете, в Харькове открыт единый разрешительный центр, который работает и на область и на город. Сегодня в этом центре выдается более 80 документов, по всем направлениям.

Експерта допомога та підтримка держави, фінансування та безкоштовні консультації для учасників конкурсу, впевнені організатори, надасть харківським винахідникам ту можливість, що дозволить втілити їхні проекти у життя та залучити інвестиції у регіон.

Заявка на конкурс: www.initiatives.kharkov.ua, [email protected]

Андрій Соловйов