З аудиторій університету на окружну

19.04.2013 20:02   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Порожні пляшки, целофанові пакети, папір та інший непотреб. Сьогодні понад триста студентів вийшли на окружну аби прибрати все це сміття.

З аудиторій університету на окружну. Сьогодні на виїзді з Харкова – люди з залізними прутами і пакетами.

Це студенти одного з ВИШів Першої столиці вирішили навести порядок. Збирають все, що вилітає з вікон проїжджаючих тут – на окружній, машин. Вже за кілька хвилин у молоді багатий улов. Чого тільки вони не знайшли на узбіччі дороги.

Альона студентка 4-го курсу

-Надо же кому-то убирать, почему это сделать не нам. Чтобы было чисто на улице, зачем загрязнять окружающую среду.

У такому пориві навести красу на узбіччі дороги студентів підтримали і їхні викладачі. Говорять, водії, викидаючи сміття просто не розуміють, що воно само ніде не зникне.

Тамара Грищенко викладач

-Пластик не перегнивает, пакеты тоже поэтому это загрязняет окружающую среду. А мы стремимся к улучшению, очищению окружающей среды. Но чисто не там где убирают, а не там где не сорят! Что можно сказать – люди должны уважать друг друга и уважать труд других.

Ігор Бескровний кореспондент

-Весь непотріб у пакети. За час акції студенти назбирали чимало таких пакунків.

Все зібране – у сміттєвоз. Шляховики радіють, що у них сьогодні є така підмога.

Влад  шляховик

-У нас много работы не справляемся сами. Водители вот мусорят, а студенты нам помогают убирать. Это очень большая помощь.

Велику допомогу місту надали і багато інших людей, які виходили і виходять на суботники. Вони кажуть, результат того вартий – їхнє рідне місто буде чистим та красивим.

Вікторія референт-перекладач

-Во-первых видно, что убирают, этот момент. Во-вторых клумбы ухожены, улицы почище стали, меньше мусора, т.е. цветы, газоны. Это всегда приятно.

Євген тестувальник

-Вообще здорово, когда люди объединяются и когда они могут что-то сделать не ожидая, что кто там пойдёт что-то сделает.

Але не всі об"єднуються заради спільного результату, кажуть харків"яни. Ті, які, хочуть "вставати Україну" лише закликають до мітингів і свавілля. Їх, з лопатами та граблями, на суботниках ніхто не бачив.

В'ячеслав пенсіонер

-Я их вот называю "Три богатыря" не выходят. Я думаю, что им некогда – они же организовывают митинги. Им просто некогда и задачи нет ходить на субботники у этих опозиционеров. У них другая задача -  власть.

Валерій пенсіонер

-Нет, не видел. Они только воду мутят и ничего не делают, толку от них никакого.

Ігор Бескровний