З 1 серпня мешканці будинку по вулиці Культури, 18 можуть братися за ремонт власних квартир

09.07.2012 22:15   -
Автор:

Розставити всі крапки над "і" та остаточно визначитись, які роботи по відновленню будинку прерогатива міста, а які самих мешканців. З такою метою погорільців п"ятиповерхівки, що по Культури вісімнадцять запросили до мерії.

Олександр Кривцов перший заступник Харківського міського голови

-Наши специалисты еше раз обошли весь дом, чердак, балконы, инженерные системы, квартиры, которые пострадали от огня напрямую, больше других. Одним словом мы имеем полную картину, полное представление.

Серед п"ятдесяти квартир у будинку від вогню найбільше постраждали дванадцять, каже Кривцов. В них вигоріли і стеля, і стіни. Тож, відновлюватимуть ці конструкції за міський кошт.

Олег Кондратов головний інженер проектної організації

-Подшивка потолка будет из гипсокартона. То есть это современный материал, который будет крепиться к балкам. И этот настил ничего уже не будет нести кроме утеплителя, который заложен в чердачное перекрытие.

Всі інші внутрішні роботи у квартирі – як-то штукатурка, внутрішня розводка електрики, установка вікон та інше – власники квартир робитимуть за свої гроші. Ті ж роботи по відновленню будинку, які гарантувало людям місто -  виконані практично на сто відсотків.  
 
Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-У нас восстановлена стропильная система кровли. Уложен шифер, дом обеспечен єлетроєнергией, холоднім водоснабжением, работает система канализации.

Не зробленими на даний момент, за словами Нехорошкова, залишаються вентканали, і в одному під"їзді є необхідність заміни електростояку. Це у комунальників займе два тижні роботи. Трішки більше в них часу на оновлення фасаду та упорядкування прибудинкової території. Привести їх до ладу вони мають до Дня міста.

Олена Мітясова, Ігор Луханін, Харьковские Известия