"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

“Їм не вдасться залякати людей”, – Ігор Терехов про постійні обстріли Харкова рашистами (відео)

YouTube video player

Два роки постійних обстрілів, постійних викликів та постійної небезпеки. Це умови життя прифронтового Харкова. Наразі, каже міський голова іноземним журналістам, будні мегаполіса хоч трохи змінилися, але місто, всупереч всьому, працює і планує майбутнє. І це головне досягнення цих двох важких років повномасштабної війни.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Практично 2 роки, коли йде війна. І це повномасштабна війна. На жаль, дуже багато людей загинуло і серед цивільного населення серед мешканців міста Харкова. Дуже багато руйнацій. Я маю на увазі це житлові будівлі, це критична інфраструктура. На жаль, так сталося, що йде війна і дуже багато людей вимушені були виїхати з міста. І хтось повернувся уже зараз, хтось мріє щодо повернення. Але хочу сказати головний підсумок що ми витримали, ми витримали все це навантаження, – ми вистояли і Харків є містом героєм – незламним містом.

На думку мера, все те, до чого вдається росія, скеровуючи смертносні ракети на мирне населення, – всього лишень намагання залякати, посіявши страх.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я ж не можу сказати, яка стратегія у руських, бо це мені невідомо. Але що стосується ось цих хаотичних обстрілів цивільної інфраструктури міста, цивільних об’єктів, коли, на жаль, гибнуть люди, коли вони заживо горять у вогні, то хочу сказати, то це така певна стратегія залякати населення, залякати людей. Але їм точно це не вдасться. І місто Харків вистояв і буде українським містом і я впевнений в цьому.

Всупереч всьому тому, що відбувається, Харків не лишень загоює рани після рашистських атак, відбудовує понівечені житлові будинки, а й паралельно втілює в життя сміливі проекти. Це все для того, наголосив ЗМІ мер міста, щоб діти Харкова навіть у війну могли навчатися.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Нам потрібно створити умови для того, щоби діти мали можливість вчитися. А вчитися не тільки онлайн, а й офлайн. Для нас це дуже важливо і таким прикладом, перш за все, є метрошкола, яку ми збудували на п’яти станціях метрополітену, і  вона дуже успішно працює. Крім цього, ми будуємо справжню підземну школу. І це тільки перший проект такої школи. Але у всіх 9 районах міста Харкова ми будемо планувати теж будівництво таких шкіл.

Але, все ж таки, топове питання, що потребує вирішення, наголошує мер закордонним медійникам – закриття неба над Харковом. Лише за наявності сучасних систем протиповітняної оборони, місто зможе відносно спокійно спати, працювати і відбудовуватись.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Основний виклик і пріоритет на сьогодення є закриття неба над містом Харковом. Для нас дуже потрібно сьогодні сучасні системи ППО, для нас дуже важливо, щоб були системи, які збивають шахеди. Це все безпека людей. І я дуже хочу, щоб у нас якнайшвидше з’явилися всі ці сучасні системи для того, щоб люди почували себе у безпечних умовах. 

ОСТАННІ НОВИНИ