XXI Харьковский велодень:15 тысяч участников и “Зеркальная струя” из велосипедистов

30.05.2016 11:47   -
Автор:
Фестиваль здоров'я і свято спорту. Наочний доказ того, що Харків таки – за здорове життя. Вже в одинадцяте в Першій столиці відбувся фестиваль прихильників велоспорту – Велодень. Цього року кількість учасників рекордна – п'ятнадцять тисяч. Всі вони, від мала до велика зібрались на площі Свободи, аби вирушити в спільний велопробіг. 
 
Олексій учасник "Велодня" 
 
Впечатления, конечно, потрясающие. Я второй раз приезжаю на этот Велодень, очень заметно увеличение количество участников. Просто слов нет. И очень интересно посмотреть такие конструкции, такие костюмы. Здорово, здорово!
 
На свято харків'яни вирушали цілими сім'ями – з дітьми та навіть онуками. В цьому й суть фестивалю – залучити до спорту та здорового способу життя перш за все молодь. 
 
Михайло Світлічний учасник "Велодня" 
 
Все массовые мероприятия очень полезны городу, тем более приучаем молодежь. Вот моим детям семь лет, я очень хочу приучить их и к культурно-массовым мероприятиям, и к спорту, в первую очередь, и к здоровому образу жизни. 
 
Ольга та Владислав Савельєви учасники "Велодня"
 
Я считаю, что Харьков – очень спортивный город. Спортивный и прогрессивный. То есть, о таких мероприятиях в других городах я мало слышал. Мы проехали достаточное количество дорог, и все нормально. Полиция достаточно хорошо все организовала, все замечательно, Хотелось бы побольше таких праздников в городе Харькове. 
 
Головною родзинкою Харківського Велодня став масштабний флешмоб. За прикладом минулого року всі його учасники вишикувались на площі Свободи, утворивши собою єдину велику фігуру. Цьогоріч це був Дзеркальний струмінь – один з головних символів Першої столиці. П'ятнадцять хвилин жвавої метушні, робота десятків волонтерів, – і все готове. В повітря підіймаються захоплені вигуки. 
 
Вражаюче видовище гігантського "Дзеркального струменя" миттєво викликало реакцію. Соцмережі вибухнули фотографіями з флешмобу. А в інстаграмі мера Генадія Кернеса, де з'явилось панорамне фото з площі Свободи, містяни залишили десятки схвальних коментарів. Найкраще місто – так писали користувачі соцмереж. 
 
Між тим, подібний захід в Харкові не тільки не перший, а й не останній. Організатори обіцяють: велодень в Першій столиці обов'язково відбудеться ще не один раз.