Взрыв гранаты в многоэтажке на ул. Петра Свинаренко

05.01.2018 12:26   -
Автор:
Обклеєне плівкою вікно на кухні, усипана осколками доріжка біля будинку. Ось в цій дев'ятиповерхівці, 18 будинка, що по вулиці Петра Свинаренка Новобаварського району сталася надзвичайна подія. Вночі. О п'ятій хвилині на першу.
 
Павло Азаркін мешканець будинку, де пролунав вибух
 
Глухой был звук. Мы думали, что балкон обрушился. Вот такой вот, было непонятно. 
 
Олена Бондаренко мешканка будинку, де пролунав вибух
 
Громкий звук. Сначала показалось падение какого-то тяжёлого предмета, но сотряснулся весь дом. Почуствовали запах пороха. Сначала мы не поняли, думали газом пахнет. Потом принюхались… Подъезд был весь в дыму. Спустились с мужем вниз, вышли соседи, которые быстрее отреагировали и сказали, что спасать там уже некого. В квартире было темно, двери были открыты, всё задымлено. Оттуда вышла женщина с ребёнком на руках. Шокированная, чуствуется, происходящим. Потому что вначале мы просто услышали женские крики. 
 
В результаті вибуху гранати загинув чоловік. Голова родини. Він мешкав в квартирі з дружиною та трьома дітьми. Вони внаслідок події не постраждали.
 
Вячеслав Аброськин перший заступник голови Національної поліції України
 
У орендованій квартирі, яка розташована на 3-ому поверсі житлової багатоповерхівки, місцевий житель, 1979 р.н., за наявною інформацією, керівник пансіонату для престарілих, який неодноразово в якості волонтера виїжджав до зони АТО, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час необережного поводження впустив на підлогу гранату РГД-5, яка вибухнула. Бережіть себе, не робить безглуздих вчинків та не наражайте на небезпеку своїх близьких! 
 
Сергій сусід загиблого
 
– А где он гранату взял?
– Да кто его знает, сейчас столько много этого барахла. И не могла она у него год храниться, хотя он был там зимой. А так кто его знает…
– Он там был прошлой зимой?!
– Да, да, прошлой зимой. 
 
Правоохоронцями вже відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу "Умисне вбивство" та "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Наразі слідчі встановлюють всі обставини події.