Взяти участь в іпотечному житловому кредитування зможуть і переселенці

23.07.2020 13:54   -
Автор:
На програму іпотечного житлового кредитування цьогоріч у бюджеті міста заклали п'ять мільйонів гривень. Це вагома сума, розповідають у профільному Департаменті міськради, адже мова про компенсацію відсотків по кредиту. Тож чимало бажаючих можуть взяти участь у цій програмі, сплачувати лише тіло кредиту, а проценти покриватиме місто. 
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна 
 
Кредиты, которые будут предоставляться по ипотечной программе не будут превышать в целом 12%, то есть ту сумму, которую компенсирует городской совет. В этой программе может принимать участие любой харьковчанин, который нуждается в улучшении жилищных условий, то есть состоит на квартирном учете. Поскольку это бюджетные деньги, поэтому эта программа для тех, кто нуждается в улучшении жилья, а не те, кто полностью обеспечен жилье.
 
Жодних обмежень щодо віку чи професії немає, констатує Михайло Фатєєв. Потрібно буде лише довести банку свою платоспроможність. Кошти за відсотки місто напряму перераховуватиме фінустанові. І так буде протягом п'яти років. Адже, як показує практика, за словами заступника міського голови, всі відсотки по іпотечному кредитування гасяться саме у цей термін. До всього, претендувати на участь у цій програмі зможуть і переселенці. 
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна 
 
Временно перемещенные лица не являются жителями Харькова постоянными, поэтому в той программе, которая действует на сегодня – они принимать участие не могут. Городской голова поручил внести изменения в программу для того, чтобы переселенцы, те, которые зарегистрированы для участия в программе переселенцев, есть отдельная жилищная программа для переселенцев, вот те люди,которые зарегистрированы в той программе – могут получить ипотечный кредит.
 
Тепер пропозиції міського голови та розробки профільного департаменту мають підтримати депутати під час сесії.