Вже за місяць у Першій столиці розквітне Харьковская сирень

19.04.2013 18:25   -
Автор:

Перегляд фільмів конкурсантів з сімнадцяти країн світу, традиційні виставки та зустрічі з відомими кіномитцями. Програма цьогорічного фестивалю Харьковская сирень, обіцяють організатори, буде насичена подіями. Одна з них розгорнеться прямо на Алеї зірок у саду Шевченка.

Вікторія Маренич начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації

-Мы замахнулись продолжить традицию, которая была заложена в сентябре 2012, это реконструкция первых киносеансов. У нас есть замечательная аллея наших почетных гостей, именно там состоится кинопоказ замечательного фильма "Призрак оперы".

Також в рамках фестивалю видадуть кілька книг. Першу з них презентує Мілен Демонжо. Друга буде присвячена сінематографісту Олександру Мішону, який зняв перший фільм в Азербайджані, третя – розкаже про кінопідприємця Дмитра Харитонова, завдяки якому з`явилася Одеська кіностудія. Також на будинку по вулиці Сумській, де він мешкав, відкриють меморіальну дошку. Обличчям "Харьковской сирени" стане Мішель Мерсьє, відома усім як Анжеліка з одноіменного кінороману. Триватиме фестиваль три дні. Початок його у травні.

Олександра Суфіянова