"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Выпускной Академии внутренних войск

-До вручення дипломів приступити

Роки навчання не пройшли дарма. Тепер вони досвідчені фахівці. Курсанти-випускники запевняють, отриманні знання готові втілити в життя при виконанні службових обов"язків.

Геннадій Кернес , Харківський міський голова:

-Я верю в то, что у вас есть смелость, целеустремлённость и дух офицеров, чтобы защитить в трудные дни нашу Родину, наш город, ваших родителей. Я желаю вам счастья, мирного неба и конечно успехов в вашей карьере офицеров.

Схиливши коліно, офіцери принесли клятву на вірність Україні.

-Життя – Україні – Гордість – Військам – Прапору – Слава – Вдячність – Батькам.

Валерій Писаренко,  Народний депутат України:

-Я очень рад, что мы имеем честь здесь смотреть друг другу в глаза, потому что вы наша опора, вы наша защита. Слава Украине! С праздником!.

За доблесну службу офіцери були нагороджені грамотами, відзнаками та подяками Харківського міського голови та обласної держадміністрації.

Поповнилась сьогодні і армія українських рятувальників. Майже триста п"ятдесят випускників Національного університету цивільного захисту України вже в понеділок продовжать свою службову діяльність у підрозділах МНС.

Михайло Бондаренко, випускник НУЦЗУ:

-Я никогда в жизни не пожалею, что я здесь учился. Советую всем, чтобы поступали в такие ВУЗы, чтобы быть настоящим мужиком.

Багато курсантів прибули навчатися в університет з різних областей України. Вперше в одному строї з ними випускники з республіки Азербайджан. І всі вони тепер новоспечені, але досвідчені фахівці-рятувальники.  

Ірина Бережна, Народний депутат України:

-Каждый день именно вы рискуете своей жизнью ради спасения жизней других, именно вы всегда первыми приходите на помощь и за это вам низкий поклон. В добрый путь выпускники 2012. Спасибо. С праздником.

Державні символи на кашкетах, офіцерські погони на плечах, а в кишенях в них дипломи про високу університетську освіту. Випускники запевняють, готові з гідністю нести звання офіцера МНС. За традицією на штик-ніж нанизують паперові гроші, аби ніколи не спокуситися на хабар, і підкидають монети, щоб впали зірочками на погони.

Володимир Садковий ,ректор НУЦЗУ:

-Я уверен, что это надёжная смена. Я уверен в том, что при ликвидаации чрезвычайных ситуаций, стихии, хотелось чтобы это не было, но если это случится, они достойно оправдают то доверие, которое им здесь было предоставлено.

Емоції били через край. Щасливі посмішки та сльози радості не стримували рідні і друзі, які прийшли привітати випускників.  

Надія Вороніна:

-Это от счастья, что мой внук закончил университет, что он будет спасать наших людей от беды.

Володимир Агудов, випускник НУЦЗУ:

-Дальше будем служить, но будет тяжелее. Тяжело в учение, легко в бою.

А для них бій – це вміння професійно поводитися в екстримальній ситуації, адже їх головна місія – рятувати.