Вихованці зруйнованої 134 школи отримали гаджети для навчання (відео)

18.01.2023 21:12   -

Анастасія Пушкар учениця 134-ї школи. Ця війна, що триває ось вже 11 місяців, відібрала у неї школу. Навчальний заклад у лютому 2022-го вигорів вщент. Щоб зручніше вчилось, школярка отримала сучасний гаджет.

АНАСТАСІЯ ПУШКАР УЧЕНИЦЯ ШКОЛИ №134
Вдома я займаюсь з телефона. Це не дуже зручно тому, що дуже маленький екран, ось все це дивитись. Очі вже болять. Планшет буде більший і я думаю, буде дуже зручно, там будуть електронні книги.

Окрім Анастасії планшети отримали ще 165 учнів та 21 педагог 134-ї. Мова про тих, які залишились в Харкові і тут, в умовах війни, продовжують навчатися онлайн.

АНАСТАСІЯ БІЛОУС УЧЕНИЦЯ ШКОЛИ №134
Дуже приємно отримати такі подарунки. Тепер у нас у всіх буде можливість навчатися: виходити онлайн в любих умовах завдяки цьому проекту.

Сам проект став реальністю завдяки співпраці центральної та місцевої гілок влади, а також міжнародної компанії. Окрім вихованців 134-ї школи гаджети отримали учні ще ряду шкіл Харківщини.

ЛІДІЯ ГРИНКЕВИЧ КОМЕРЦІЙНИЙ ДИРЕКТОР КОМПАНІЇ АСБІС-УКРАЇНА
Харків та Харківська область отримає близько 2 тисяч планшетів. Це харківська школа №134, яка повністю зруйнована внаслідок вторгнення. Школа в Лозовій, яка повністю зруйнована, школа в Балаклії, яка була значно зруйновані. І ми ще поїдемо в Шевченкове це також зараз прифронтове місто і там також школа, в якій не можна вчитися. Це проект у рамках соціальної відповідальності бізнесу. Це дуже важливо, щоб кожна компанія, яка займається бізнесом звернула увагу на цю ініціативу, або інші і допомогла своїми ресурсами відбудовувати Україну.

Кожен з гаджетів, повідомили у комітеті Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, вже із відповідною базою для комфортного навчання учнів: із застосунками, відео уроками та електронними підручниками.

СЕРГІЙ БАБАК ГОЛОВА КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ОСВІТИ, НАУКИ ТА ІННОВАЦІЙ
Харків справді незламний – це справді так і система освіти Харкова теж незламна. У мене до вас єдине прохання, будь ласка, навчайтеся. Тому, що на нашу долю-нашого покоління випало втримати цю агресію і Перемогти. А на вашу долю, все це відбудувати і зробити кращим, тому майбутнє України за вами. Ми у вас віримо і докладаємо всіх зусиль, щоб ви краще навчалися. І робили нашу Україну потім кращою.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Мер Харкова подякував всім партнерам за співпрацю, а освітянам та школярам за невпинну працю у дуже складні для всієї країни часи.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Дуже важливий проект, бо зараз йде війна і наші діти не можуть навчатися очно. Вони навчають в онлайн режимі. Тому для них дуже потрібні гаджети, дуже потрібні планшети з допомогою яких вони будуть навчатися. Я дуже вдячний сьогодні всім, хто приклав зусилля для того, щоб ці планшети отримали наші діти. І, знаєте, у кожного свій фронт. У наших вчителів фронт – навчання, у наших діточок фронт – навчання. А у наших військових фронт. І ми обов’язково переможемо і будемо формувати наше майбутнє наших дітей.

ОСТАННІ НОВИНИ