Виїзд за кордон українських чоловіків-студентів іноземних вишів неможливий

23.09.2022 14:41   -

Виїзд чоловіків-студентів іноземних вишів за кордон під час воєнного стану в Україні неможливий. Питання намагались вирішити, дозволи давали, але почалось масове зловживання ситуацією. Тож, все ж таки вище військове керівництво скасувало можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів.

АНДРІЙ ДЕМЧЕНКО РЕЧНИК ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ
Раніше, ще в березні, рішенням найвищого військового керівництва України було розглянуто надання можливості продовжити навчання тим студентам, які вже навчалися до 24 лютого, і прикордонники виконували цю норму. Проте останнім часом ми бачимо дуже багато спекуляцій, коли масово підробляють документи начебто про навчання в іноземних вишах. Лише протягом липня-серпня ми виявили близько 600 таких документів.

Прикордонники акцентують, що чоловікам-українцям від 18 до 60 років загалом обмежений виїзд за межі України. І хоча є виняток.

АНДРІЙ ДЕМЧЕНКО РЕЧНИК ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ
Є винятки, прописані в постанові уряду №57, яка передбачає правила перетину кордону громадянами України в період воєнного стану, але категорії студентів серед них немає.

Питання може бути вирішене, кажуть у прикордонній службі, якщо внесуть зміни у відповідну постанову уряду.