Видача гуманітарної допомоги в Харкові. Хто може отримати та що для цього потрібно (відео)

02.09.2022 18:15   -

Гуманітарну допомогу в Харкові регулярно отримують тисячі людей. У кожному районі від самого початку повномасштабної війни містян намагаються забезпечити продуктами харчування та гарячими обідами. У деяких випадках – людям доставляють усе необхідне просто додому.

У Київському районі – чергова видача гуманітарної допомоги. Харків‘янка Ніна зазначає: продукти отримує регулярно двічі на місяць і докуповувати щось додатково в магазині майже не доводиться.

НІНА МЕШКАНКА КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ
Дякую велике взагалі за допомогу. У мене взагалі чоловік не робить зараз, хоча він пенсіонер. Його не визивають на роботу. Син також зараз не робить і це – велика допомога. І чай був, і ковбаса була, і кава була, і консерви м’ясні, борошно, макарони. Круп і всього – багато. Цього – вдосталь.

Гуманітарною допомогою забезпечують до трьохсот мешканців цього району – людей з інвалідністю, громадян пільгового контингенту, пенсіонерів та багатодітних родин. Аби отримати продукти – при собі обов’язково необхідно мати паспорт.

ОЛЕНА ВЄДЯЄВА ВОЛОНТЕРКА КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ
І, якщо є, посвідчення пенсійне або інвалідне, або багатодітної родини. Раз на тиждень мешканці селища отримують гуманітарну допомогу. Ми отримуємо хліб, ми отримуємо воду, ми отримуємо ковбасу. Це те, що потрібно, аби добова норма була збалансована.

Забезпечують продуктами й мешканців Салтівського району. Маломобільним групам населення – це більше тисячі трьохсот жителів – надають усе необхідне через терцентри. Їхні працівники разом із волонтерами приносять таким харків’янам усе необхідне просто додому, розповідає голова адміністрації Салтівського району Олексій Топчій. А от у шести пунктах видачі, додає, – гуманітарну допомогу щодня отримує близько півтори тисячі людей.

ОЛЕКСІЙ ТОПЧІЙ ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ
С момента введения военного положения, по распоряжению Харьковского городского головы – Игоря Александровича, в Салтовском районе были организованы точки выдачи гуманитарной помощи и поддержки населения. За 6 месяцев только в одной этой точке было порядка 80-85 тысяч человек накормлено. Это и горячие обеды, которые нам предоставлял город, это – и гуманитарная помощь, как сейчас, которую получают постоянно люди.

РАЇСА ЗАХАРІВНА МЕШКАНКА САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ
Получили воду, батон и колбаску. Спасибо большое за организацию.

Як зазначає міський голова Ігор Терехов, через постійні обстріли в Харкові ще й не працює значна кількість підприємств, а люди залишилися без роботи. Забезпечити харчуванням і допомогти всім, акцентує, вдається в тому числі й завдяки підтримки партнерів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Такие, как «Кременчугмясо», которые поставляют в город колбасу, которую мы раздаем сегодня горожанам. Я благодарен им за это. Считаю, что социально-ответственный бизнес в тяжелые моменты, которые мы сегодня переживаем, поддерживать город, поддерживать харьковчан.