Вид спорту, що доступний кожному. У Харкові проводять онлайн-заняття зі скандинавської ходьби (відео)

24.11.2022 18:08   -

Вони життєрадісні, активні та спортивні. На тренуваннях, кажуть, не лише розвивають м’язи та покращують форму, а й заряджаються один від одного енергією й позитивом. Усі ці харків’янки регулярно займаються скандинавською ходьбою у терцентрі надання соцпослуг Салтівського району. Тренування ж обов’язково починаються з розминки та ретельної підготовки тіла.

Жінки запевняють: після таких занять навіть підіймається самооцінка, й це – відчувають інші.

ЛАРИСА ЗАЙМАЄТЬСЯ СКАНДИНАВСЬКОЮ ХОДЬБОЮ
Конечно! Муж не говорит, но я сама себе говорю, сама смотрю в зеркало и говорю! Чувствуешь себя моложе, здоровее. Спорт надо любить и, тем более, в нашем возрасте – он очень полезный. Он не очень изнурительный, а очень доступный.

До війни ж потроху почали займатися цим видом спорту на професійному рівні – брали участь у різних всеукраїнських змаганнях.

ВЛАДИСЛАВА ЗАЙМАЄТЬСЯ СКАНДИНАВСЬКОЮ ХОДЬБОЮ
Із нас зробили невеличку команду: ми іздили в місто Дніпро й там брали участь у флешмобі.

Деякі помилково вважають, що скандинавська ходьба лише для літніх людей. Та, як запевняють фахівці, нею корисно займатися у будь-якому віці. Але – після консультації лікарів.

НАТАЛІЯ АРТЕКОВА ПРЕДСТАВНИК ФЕДЕРАЦІЇ СКАНДИНАВСЬКОЇ ХОДЬБИ В ХАРКОВІ
Це – той же рух, але, коли ви рухаєтесь – ці палки працюють, як тренажер. Під час ходьби з палками працюють усі м’язи. І спина, і ноги, і руки, і шия, ви тримаєте осанку.

А от заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан акцентує: скандинавська ходьба ще і значно полегшує пересування містом у зимовий період. Перш за все, це убезпечує літніх людей від падінь під час ожеледиці.

СВІТЛАНА ГОРБУНОВА-РУБАН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ
Тому що люди похилого віку, в першу чергу, повинні мати, виходячи на вулицю, якусь можливість упиратися на щось, щоб не втратити рівновагу, щоб, якщо споткнувся – не впасти, мати якусь опору.

Для охочих фахівці також проводять онлайн-заняття зі скандинавської ходьби.

СВІТЛАНА ГОРБУНОВА-РУБАН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ
Якщо не можете – попросіть дітей та онуків, нехай вони вам знайдуть цей сайт, і ви зможете чітко зрозуміти, як треба ходити й, як треба тренуватися.

Онлайн-курс триватиме до 9 грудня. Тренування відбуватимуться у прямих ефірах в Інстаграм – щотижня, по вівторках та п’ятницях, о 14:00. Також у «Телеграмі» для містян створили канал «Крок здоров’я» – з корисними порадами та анонсами занять.