Выбрать семейного врача онлайн

17.04.2020 13:15   -
Автор:
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час ранкового брифінгу розповів, що робити тим людям, які не встигли укласти договір з сімейним лікарем. Адже, як відомо, до 1 квітня цього року, в рамках реформування медичної сфери України, всі громадяни повинні були підписати відповідну декларацію, щоб мати змогу на безоплатній основі отримувати медичну допомогу. Виникає нагальне питання: якщо людина почувається хворою, але не має договору. Куди звертатись і що робити, адже за протоколом лікування коронавірусу,  перший крок – це телефонний дзвінок своєму сімейному лікарю.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Якщо у вас з’явилися симптоми коронавірусної хвороби, тобто: підвищення температури, сухий кашель, затруднене дихання, решта симптомів коронавірусної хвороби, і у вас не укладено договір з сімейним лікарем, ми радимо відразу телефонувати в екстрену швидку допомогу, на 103. Розповісти про свою симптоматику. В залежності від вашого стану, або буде відправлена бригада екстреної швидкої допомоги, або буде відправлена мобільна бригада, яка зробить відповідний ПЛР-тест на підтвердження COVID-19. 
 
Також міністр охорони здоров’я зазначив, що наразі внесені зміни в алгоритм укладання угоди з сімейними лікарями.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Вони суттєво спрощені. Тому радимо укладати договори з сімейними лікарями. І все можливо зробити в онлайн режимі на сьогодні. 
 
Підписання декларацій із сімейним лікарем є безстроковим і її можна укласти і після 1 квітня, пояснюють у Мінздраві. Або ж, у разі, якщо обраний сімейний лікар чимось не влаштовує, то у будь-який час можна підписати угоду з іншим.