Втричі за три місяці збільшилась кількість госпіталізованих з COVID-19 – МОЗ

17.08.2020 13:24   -
Автор:
Кількість хворих на COVID-19, які були направлені на лікування до стаціонару за липень збільшилась на 25%, а тих, потребував реанімаційних заходів – на 32%. Вцілому ж пацієнтів з коронавірусом, котрих госпіталізують протягом тижня, за останні три місяці збільшилося в три рази і це саме ті люди, які мають важкий або середньо-важкий перебіг недуги. Тож у МОЗ закликають усіх дотримуватися правил інфекційної безпеки та карантинних обмежень.  
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Чому ми говоримо, що в нас велике занепокожєння, чому ми б'ємо на сполох, чому ми закликаємо дотримуватися всіх правил Міністерства охорони здоров'я. Я наведу цифру. Якщо в нас на середину травня, це був тиждень з 18 по 24 травня кількість госпіталізованих осіб з COVID-19 у нас в країні складало 742 особи за тиждень – 742. То за минулий тиждень кількість госпіталізованих осіб складало 1991 особи, майже дві тисячі. COVID нікуди не подівся, ви бачете, що він знаходиться в країні, він набирає обертів. 
 
Україну між тим поділили на зони червону, помаранчеву, жовту і зелену в залежності від епідситуації, від якої зокрема і буде залежати і те, як саме  розпочнеться новий навчальний рік. Бо заклади освіти не працюватимуть в тих регіонах, районах або містах, де буде встановлено червоний рівень небезпеки 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Ми стоїмо на позиціях, що наші діти з 1 вересня повинні піти в школу, звичайно, якщо буде дозволяти епідситуація. Одже діти повинні піти в школу, але навчання їх повинно бути максимально безпечним. Це питання лежить в компетентності керівників навчальних закладів. З урахуванням своїх можливостей, вони будуть виконувати ці рекомендації. 
 
І віднестися до цього, зазначають у МОЗ, слід з усією серйозністю, адже не виключають, що восени буде черговий сплеск пандемії і до COVID-19 додатуться ще й інші сезонні респіраторні інфекції та грип. Тож прогнози медиків поки не втішні, назвати точну дату, коли буде подолано коронавірус не беруться, але вже припускають, що не раніше березня наступного року.