Второе дело Тимошенко

22.04.2012 09:53   -
Автор:

Микола Корж,  директор інституту патології хребта та суглобів НАМН України:

-В выводах немецких специалистов сказано, что больница обладает и материальной базой  и кадровым потенциалом, которая может осуществлять лечение с такой патологией

Раїса Моісеєнко,  перший заступник Міністра охорони здоров'я:

-Те що стосується безпосередньо нашого медичного забезпечення – була викликана на пропозицію пенітенціарної служби за їх направлення бригада швидкої допомоги для транспортировки, ця бригада облаштована тим обладнанням, яке є можливість перевозити такого роду пацієнтів, як є в даному випадку. Транспортування пройшло абсолютно спокійно.

Що не скажеш про слухання другої кримінальної справи, порушеної проти Тимошенко. Леді Ю до суду не з"явилася, посилаючись на стан здоров"я, написала відмову на участь у засіданні суду. Втім, від неї прийшло багато прихильників. Через це навіть судову залу довелось поміняти. З Київського районного суду, що розглядає справу, на Апеляційний, що зміг вмістити майже двісті людей. Та і площа Руднєва,де розташований суд, не простояла пустою. Сюди з самого ранку четверга поспівати оди своїй лідерці прийшли тисячі її фанів.

Юлі-волю, кричать прихильники Тимошенко. Однак про те, за що її судять деякі навіть не здогадуються.

-А за шо її судять. пожимают плечами

– Ну просто за Юлю? – А за Юлю, почему? – Ну потому что она… не знаю почему.

Та за що постояти відомо. Ще з дня попереднього. У соцмережі студенти запрошували прийти на мітинг один одного. За вісімдесят гривень. Телефони – контакти – все вказано.

Ігор Бескровний,  кореспондент:

-Чи дійсно мітинги на підтримку Юлії Тимошенко, це спосіб заробити гроші ми вирішили дізнатися це особисто. Набираємо вказаний номер телефона, що отримали через соціальну мережу

-На восемь сорок пять, если вас устраивает время, то я буду уточнять. Стоять, как обычно, ниче особенного. Это не афера, а то мы приедем постоим,покричим. Да нет, там как бы нормальные люди, никто никого не кидает.

Про такі платні послуги розповідають й інші харків"яни, які просто проходили повз акцію.

Євгенія Руденко,  харків'янка:

-Слышу, что людей набирают, молодежь за сто гривен. Стали в этих мундирах сердечных ходить, обзывать нас суками, дурами, сумку содрали с плеча. ))

Саме звичайним мешканцям, які живуть поруч, мітингувальники спричинили найбільше незручностей.

Анжела Федюсіна,  харків'янка:

-Я живу в этом районе, для меня это большие неудобства и с транспортом, иду по улице, провоцируют. Толкали, обзывали.

Та і для комунальників такі акціянти – головний біль. Роботи-то додалося.

Тамара Свєшнікова,  начальник дільниці КП "Жилкомсервіс":

-Мы были в шоке, действительно в шоке не успевали отъезжать машины с мусором – самосвалы, который бросили на те газоны. Зачем же город Харьков превращать в хаос, если такой месячник благоустройства, люди стараются, траву садят – всё было вытоптано, мусором завалено

Поки на вулиці сутички та провокації, у приміщенні суду – слухання справи. Захисники Тимошенко чиплялись чи не за кожне слово державних обвинувачів.

Сергій Власенко,  захисник Юлії Тимошенко:

-Прокурор почав говорити про те, що він представляє тут, виявляється, український народ. Мені дуже цікаво, у нього напевно і довіреність є.

Так захисники Тимошенко знов із кримінальної справи стали робити політичну. Та суд залишився на боці закону і відмовив у відводі прокурора.

Вікторія Калита,  державний обвинувач: 

-Обвинувачення пред"явлене Юлії Володлимирівні Тимошенко є виключно кримінальне, вона обвинувачується в розкраданні коштів Державного бюджету. І несплаті податків. Будь-якого політичного підтексту прокурора в судовому засіданні, на попереджньому розгляді судової справи не містить.

Вадим Колесніченко,  народний депутат України:

-Защита выбрала уклон в более политическую компанию, это первое. Господин Власенко с полной очевидностью продемонстрировал своё нежелание вести диалог на языке закона, он направил свой монолог для того чтобы спровацировать суд, либо прокуратуру на некие неадекватные действия. В этой части и прокурор и судья работали очень проффесионально и не прореагировали на это ))

В той час чекати на рішення суду прихильникам Тимошенко на вулиці набридло. Чи сил не вистачило, чи бажання та мітингувальники з активних позицій перейшли у пасивні.

Наступного дня у п"ятницю під стіни Апеляційного суду прийшло вже значно менше шанувальників леді Ю. Та і судове слухання було не надто тривалим. Суддя Костянтин Садовський відхилив клопотання захисту Тимошенко про припинення судової справи.

Вікторія Калита,  державний обвинувач:

-Судом прийняте рішення про призначення справи досудового розгляду на 28 квітня 2012 року на десяту годину.  Вважаємо рішення, судове рішення є законним та обгрунтованим
 
Не виключається, що на наступному слуханні, що знов пройде у приміщенні Апеляційного суду, буде присутня і сама звинувачена. Вона ж тепер у лікарні, то стан її здоров"я може і покращитися. Щоправда від лікування вона, навіть перебуваючі вже у медзакладі схваленому німецькими фахівцями, знов відмовляється.