“Встигнути до початку опалювального сезону”. Відновлення житлового будинку на вулиці Космонавтів

08.09.2022 12:30   -

У березні декілька під’їздів цієї п’ятиповерхівки знесло вибуховою хвилею внаслідок авіаудару. Ще в серпні, коли працівники тільки стали до роботи, тут були самі руїни. Наразі ж – уже майже завершили реконструкцію фасадної стіни, відновлюють покрівлю та займаються утепленням потрощеної частини будинку. Саме термомодернізації, каже мер Ігор Терехов, приділяють особливу увагу. Під час реконструкції, акцентує, використовують піноблок.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Он по теплопроводности намного лучше, чем был кирпичный. Утепляем. Мы хотим поручить шестьдесят с чем-то объектов, которые примерное такие же, поручить «Жилстрою-1», потому что у них есть мощности. Это – самый крупный наш застройщик, они нам помогают. Поэтому хотим их поддержать и тоже часть субвенции, даст Бог придет, направим им.

А це вже результати обстрілу навчального закладу в Шевченківському районі. Його директор Ніна Клименко згадує: завжди намагалися бути лідерами в усьому. Одними з перших в Україні отримали статус «гімназії», ще в дев’яностих роках запровадили альтернативну десятибальну систему оцінювання, а їхні учні посідали призові місця на престижних конкурсах та олімпіадах. Тільки нещодавно, додає, зробили сучасний ремонт, однак тепер частина будівлі зруйнована. У березні російські окупанти обстріляли гімназію.

НІНА КЛИМЕНКО ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №47
И многие инновационные технологии вводили. На сегодняшний день мы в 5-ке лучших школ Харьковской области. И входим в лучшие школы Украины, они называются «Пятьдесят школ», но мы ниже 7-10 не опускались. Так что с гордостью говорю про результат своих детей, своих учителей.

Допомогти з реконструкцією цієї гімназії планують, проте харківськими школами займатимуться лише після закінчення бойових дій на території області, констатує заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. Тоді ж учні зможуть повернутися до своїх навчальних закладів. Поки що виділяють кошти здебільшого на відбудову житлових будинків та оборонних споруд. На це, додає, Харківщина вже отримала двісті мільйонів гривень.

КИРИЛО ТИМОШЕНКО ЗАСТУПНИК КЕРІВНИКА ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА
Звісно, цих грошей недостатньо. Ми плануємо й хочемо спрямувати більше грошей на Харківську область. Я думаю, що ми в найближчі тижні зможемо це зробити. Ми працюємо з партнерами, представили план щодо відбудови критичної інфраструктури для людей, де найперше – це житло.

Залучатимуть партнерів, бо повністю покрити всі витрати на Харківщині – із держбюджету не вдасться, акцентує Кирило Тимошенко. Адже, додає, загальні збитки внаслідок російської агресії в регіоні вже оцінюють у мільярд гривень.