Встигнути до холодів. Харківські волонтери та комунальники об’єдналися, аби підготувати потрощені будинки до зими

26.08.2022 15:50   -

У цих багатоповерхівках на Салтівці важко знайти хоча б одне вціліле вікно. Всі вони повилітали внаслідок постійних ворожих обстрілів. Попри це, деякі мешканці досі не покинули своїх домівок і вже готуються до зими. У цьому їм зараз допомагають і волонтери – закривають та утеплюють вибиті вікна.

Аби виконати більшість робіт до холодів – за день працівники закривають десятки потрощених контурІв. Щоб пришвидшити підготовку до зими, оперативно вирішувати проблеми з постачанням матеріалів, транспорту та іншими ресурсами – волонтери та міська влада об’єдналися. Спочатку спільно закривали розбиті російськими обстрілами школи, наразі ж – головну увагу приділяють саме житловим будинкам.

НАТАЛІЯ ЧЕРНЯВСЬКА ПРЕЗИДЕНТ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «HELP SAVE KHARKIV»
Потому что не за горами холода, отопительный сезон и нужно закрывать контуры там, где люди живут и отапливать. Город без отопленния остаться не должен. Помогают материалами – дали материалы, дали машину, который мы привезли.

Наразі, каже Наталія Чернявська, закривають вікна в тих квартирах, де мешкають люди. У деяких випадках – власники спеціально приїжджають, аби надати робітникам доступ до приміщення.


НАТАЛІЯ ЧЕРНЯВСЬКА ПРЕЗИДЕНТ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «HELP SAVE KHARKIV»
Нам дают адреса, ЖЭКи собирают заявки и мы уже, напосредственно, вот сейчас, на Северной Салтовке там, где уже люди живут и есть доступ, привезли. И вот сейчас, за несколько часов 50 квартир мы оперативно сделаем. Вечером сегодня еще передадут списки, завтра мои ребята выходят на замеры, пережаются в производтство и продолжаем максимально.

Загалом, за словами Наталії Чернявської, в місті необхідно закрити близько 27 тисяч розбитих вікон.