Вступна кампанія 2013. Перші результати

01.08.2013 19:50   -
Автор:

День оголошення результатів. Дванадцята година. ПІд стінами приймальної комісії одного з харківських вишів абітурієнти з батьками та друзями, чекають на рішення приймальної комісії. ((пок порожні дошки)) Списки зарахованих з хвилини на хвилину мають вивісити. Більше двох годин, затамувавши подих, в очікуванні – і Марина з мамою. Дівчина подала результати ЗНО аж на два факультети. На журналістику склала ще додатковий творчий конкурс.  Каже балів має вистачити, аби пройти на державне, хоч емоції, таки зашкалюють, бо конкурс високий.

Марина Щербак абітурієнтка

-Две тысячи, по-моему, на иняз, и на журналистику около пяти ста человек. То есть очень много такой наплыв в этом году, говорят в этом году самый большой наплыв, поэтому очень переживаю!!

Оксана Щербак мама Марини

-Готовились, переживали, от компьютера не отходили. Смотрели, следили сейчас все время за рейтингом.

Якщо резутатат втішний,кажуть, готові хоч сьогодні подати документи на зарахування. Все з собою. З самого ранку тут  і Юлія. Так аби не прогавити, свій шанс цьогоріч стати студенткою, дівчина подала для "підстраховки" документи аж у три першостоличні навчальні заклади.

Юлія Уманська абітураєнтка

-Если я не прохожу здесь, хотя я очень надеюсь что пройду, ну все-таки три волны, но если не прохожу здесь, то я еще подавала в Сковороду на Ярослава мудрого, то есть шансы, что пройду там.

Члени комісії виносять перші списки новоспечених студентів. Серед щасливчиків зарахованих на факультету іноземних мов шукає себе і Дарина з Луганську. Результатом задоволена. П'ятнадцята у списку бюджетників.

Дарина  абітурієнтка

-Ну, когда я подавала, я была ..1771-я заявления подала, ну, то есть, очень много человек подавало документы, ну я надеялась что со своими балами я поступлю. Вот поступила.

А ось Марина себе у списках на зарахування не знайшла. Разом з мамою, чекатимуть другої хвилі результатів.

Оксана Щербак мама Марини

-По сравнению с прошлым годом, в этом году очень высокие требования и очень высокий проходной бал. Мы рассчитывали в первый тур попасть ну будем наедятся на лучшее, приедем сюда 5-го числа.

Крім п'ятого серпня себе у списках вступники університету можуть шукати і восьмого. Тоді оприлюднять остаточну інформацію.  Після оголошення результатів у абітурієнта буде пара днів, щоб подати оригінали документів до вишу, в який він проходить за конкурсом. А вже одинадцятого серпня навчальні заклади почнуть зарахувати абітурієнтів на бюджет. 

Леся Кочержук