Всё про инсульт. В МОЗ расскажут в прямом эфире про опасность недуга

28.10.2019 14:32   -
Автор:
Під час онлайн-спілкування пацієнтів та медиків на офіційній сторінці МОЗ України у соцмережах мова йтиме про інсульт. І хоча фахівці наголошують, що консультації щодо власного стану здоров’я необхідно отримувати насамперед у сімейного лікаря, з яким підписали декларацію, натомість переконані, що і такий формат зустрічі в прямому ефірі дасть українцям можливість дізнатися ще більше стосовно недугу і безпосередньо поставити своє питання. 
 
До Світового дня боротьби з інсультом МОЗ України в рамках формату “Запитай у лікаря” запрошує поговорити з лікарем-неврологом, завідувачем інсультним центром. Поговоримо про те, як вберегтися від інсульту, як його розпізнати в себе та оточення, чому швидкість надання медичної допомоги є найголовнішим фактором в порятунку життя і запобігання інвалідизації. Трансляція відбудеться 29 жовтня о 13:00 на офіційній сторінці МОЗ України у Facebook. Пишіть свої запитання під публікаціями у Facebook та Twitter, а лікар відповість на них у прямому ефірі. 
 
Інсульт, за данними Національної служби здоров"я, посідає перше місце в переліку причин смертності в Україні, що викликає занепокоєність медиків. До того ж, що останнім часом, зазначають, інсульти, так би мовити молодіють, недуг все частіше вражає людей до 30 років. 
 
Щороку від інсультів помирають понад 40 тисяч людей, це – офіційна статистика. Інсульти є лідером у структурі смертності серед українців. З квітня 2020 року, у рамках програми медичних гарантій, лікування гострого мозкового інсульту оплачуватиметься за підвищеним тарифом – 19 500 гривень. За умови, якщо послуга відповідатиме вимогам НСЗУ. 
 
У Мінохорони здоров'я запевняють, в наступному році програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі. І до гарантованого пакету увійдуть послуги на всіх рівнях медичної допомоги. Зокрема, лікування гострого мозкового інсульту в ній буде одним з чотирьох пріоритетів, якому приділятиметься особлива увага.