Вшанування подвигу

23.08.2012 12:32   -
Автор:

 

Ветеран Великої вітчизняної, харків’янка Олена Пушкіна одна з тих, хто пройшла нелегкий воєнний шлях. Їй ще не виповнилося навіть сімнадцять, коли вона пішла на війну. Вирішила – буде допомагати пораненим. Пройшовши медкурси, вмовила взяти її на фронт. Олена Анатоліївна пригадує, одного разу, поїзд в якому вона перев'язувала поранених піддався бомбардуванню.

Олена Пушкіна ветеран Великої вітчизняної війни

– Всё разгромили, всё горело. А моя бомба, предназначенная для моего вагона, там раненые были, я им перевязки делали попала рядом и меня всю изрешетило. В лицо, руку, ногу, я упала без сознания упала там на раненных.

Отямилася жінка вже у шпиталі. Лікарі винесли вирок – інвалідність. Ій тоді було лише вісімнадцять. Та вона не здалася, знов продовжила свій воєнний шлях. Незважаючи на всі жахіття війни ми перемогли, кажуть ветерани. Відсвяткувати перемогу та знов зустрітися разом всі ті хто захищав батьківщину зібралися сьогодні на святковий концерт. Захисники вітчизни співали та навіть вальсували.

– Я пригласить хочу на танец вас и только вас и не случайно этот танец – вальс.

– Война это временное, а музыка – вечна! Так же точно говорил мой папа, между прочем выдающийся профессор – ботаник.

Кіносеанс просто неба. Своєрідний літній кінотеатр облаштували для мешканців вулиці Самольотної. На екрані легендарний фільм "В бой идут одни старики". За тридцять дев’ять років свого кінопрокату стрічка залишається такою ж цікавою, кажуть відвідувачі.

Валентина місцева мешканка

– Во-первых мы восстанавливаем наше прошлое ну и соответсвенно воспитание патриотизма именно этим фильмом. И дети наши не видели как это было раньше.

Виховує патріотизм і скрашує дозвілля, так говорить про пересувний кінотеатр депутат міськради Анатолій Денисенко. Це своєрідний подарунок місцевим мешканцям до дня міста.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

– Конечно всё то, что делаеш сейчас это не делается на ровном месте – всплывают воспоминания детства, положительные эмоции. Когда у нас в парке тоже был летний кинотеатр и мы будучи ребятами тоже туда ходили смотрели фильмы. Это было интересно.

Подібні кіносеанси триватимуть до кінця тижня, говорить Анатолій Денисенко. Та в планах побудувати в районі стаціонарний літній кінотеатр. З такою ініціативою до депутата звернулися місцеві мешканці. І він її підтримав.

Ігор Бескровний, Сергій Перець, Олег Синицький. «Харьковские Известия»