Вшанування олімпійців

21.08.2012 12:52   -
Автор:

 

Ще недавно цих молодих та перспективних спортсменів проводжали на Олімпіаду до Лондону. Сьогодні – їх вже урочисто вітають у будівлі Харківської облдержадміністрації. Серед присутніх – і харківський важкоатлет Олексій Торохтій. Двадцятишестирічний спортсмен привіз з Олімпіади переможне золото. Йому не було рівних серед штангістів у ваговій категорії до ста п'яти кілограмів. Та хлопець зізнається, він міг і не брати участь у цих змаганнях. Бо декілька років тому у нього було бажання покинути спорт.

Олексій Торохтій Олімпійський чемпіон

– Да, было неоднократно. Это было после Олимпиады в 2008 году. Я уже серъзно подумывал о том, чтобы прекратить свои занятия в спорте. Но всё таки остался. И не напрасно.

Цю думку поділяє і губернатор Харківщини Михайло Добкін. Він зізнається, постійно слідкував за перебігом олімпіади і залишився задоволений результатами. Але каже, до наступних змагань спортсмени мають готуватися ще завзятіше. Керівники місцеві та державні у цьому будуть допомагати.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

– Спорт в нашей стране, не смотря на все сложности и трудности, занимает огромное место. И тот курс, который выбран сейчас в стране на востановление старых и строительство новых спортсооружений, спортстадионов – это не дань моде, это требование общества, это требование людей.

Та аби заохотити спортсменів до майбутніх перемог, усім харків’янам, які побували на Олімпіаді, вручили подяки та дипломи. А найкращих – відзначили окремо. Переможця Олексія Торохтія нагородили почесним знаком "Слобожанська слава" та сертифікатом на авто. Бронзовий призер Олімпіади – боксер Олександр Гвоздик, окрім відзнаки, отримав сертифікат на квартиру. Цінні призи отримали і тренери спортсменів. Подарунком для всіх став невеличкий концерт.

Олена Завгородня Сергій Перець «Харьковские Известия»