Всеукраїнський відкритий олімпійський урок

13.09.2012 18:13   -
Автор:

Не за партами, а в спортивній залі, під дзвоник, який подає сам олімпійський чемпіон Олексій Торохтій і розпочався Всеукраїнський відкритий олімпійський урок, що зірвав шквал аплодисментів.  

На урок, який проходив в обласному вищому училищі фізичної культури і спорту, зібралось понад сімсот юних спортсменів Харківщини. В якості викладачів – титуловані українські чемпіони, керівники області, навчальних закладів та народний депутат України Ірина Бережна, яка опікується цим училищем. За її підтримки тут незабаром буде розпочато будівництво сучасного басейну.   

Ірина Бережна народний депутат України

-В вашем училище процветает дух соревнования и побед. Это говорит о том, что именно здесь зарождается спортивная нация. И конечно я вам желаю, чтобы все мировые соревнования заканчивались только гимном нашей Родины, нашей Украины. Успехов вам и побед.

Олексій Торохтій, колишній випускник училища – сьогодні справжня зірка. Його історія перемоги для багатьох стала прикладом того, як досягти вершин спорту.  

Олексій Торохтій олімпійський чемпіон з важкої атлетики

-Ребята, точно также 8 лет назад я сидел вот как вы и не знал, что буду в них учавствовать, тем более не знал, что у меня будет золотая медаль. Но у меня была цель, я просто хотел на них попасть, сделать всё возможное и невозможное, чтобы на них попасть.

Сьогодні всі разом знову переживали ті хвилини, коли Олексій підкорив вагу. Результат його перемоги в сумі становив понад 400 кілограмів. Він став олімпіським чемпіоном Лондону і приніс Україні третю золоту медаль.   

Юрій Поярков двуразовий олімпійський чемпіон з волейболу

-Спорт – наивысшая оценка нашей деятельности. Я думаю, что физическое совершенство сыграет свою роль и вы будете проводниками и агитаторами за здоровый образ жизни. 

За перемоги і значні досягнення в спорті сьогодні були вручені заслужені нагороди – почесні грамоти і посвідчення у майстри спорту. А олімпійські чемпіони юним спортсменам передали символічну естафету перемоги з напутливими словами.

Костянтин Ананченко переможець Кубку світу з дзюдо  

-Не расстраиваться, если есть проигрыш. Чемпионом становится тот, кто умеет проигрывать. Уверенности в себе. Ведь всё таки олимпиада, хотелось бы сказать, это доля удачи, доля счастья, поэтому кто трудится, к тому приходит так называемый, фарт.

Герої спорту – сьогодні на розхват. Багаточисельні афтографи і фото на пам"ять. Дітлахи у захваті, мовляв, такий урок запам"ятають надовго.

Валерій Ткаченко

-Я буду стараться не пропускать тренировки, также как Алексей Торохтий стараться поднимать по-больше. 

Олександр Сапельник

-Появилась вера в то, что каждый человек может стать олимпийским чемпионом.

Дарина Гупалова

-Хотим поставить себе цель и мы будем пытаться доходить до этой цели.

В'ячеслав Ващенко

-Нам как-то перехотелось сидеть в компьютерре и заниматься плохими делами. – Я хожу на теннис. – А я на бандминтон. – А я на бокс.

Естафета проведення олімпійських уроків на Харківщині триває. Можливо не такі масштабні, але вони щотижня проводитимуться в кожному населеному пункті області.

Анжела Сушко, Ярослав Кононенко, Харьковские Известия.