Всеукраїнський локдаун буде чи ні? Варіанти

13.11.2020 13:59   -
Автор:
В Україні знов заговорили про повний локдаун. Наприклад, у парламенті поки не виключають такого впровадження, адже подібні дії навесні допомогли медичній сфері оминути пікової завантаженості. Проте жорсткі обмеження пропонують лише за умови введення сортування хворих на коронавірус.   
 
Михайло Радуцький голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування
 
Локдаун можливий, коли запрацює протокол сортування. Протокол сортування – це локдаун системи охорони здоров'я і локдаун для країни. Коли лікар повинен вибирати, кого йому лікувати – це катастрофа для країни. 
 
Про введення повного локдауну вже замислюються практично в усіх гілках влади. Наприклад, в Кабміні також не виключають, що карантин вихідного дня може не дати належного результату, тож наступним етапом тоді буде вже повний карантин.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я 
 
Найкращий сценарій – це повний локдаун. Все заборонити, повністю розірвати ланцюг передачі хвороби, мінімум на 21 день. Тому що максимальний інкубаційний період 21 день.
 
Розмірковують, проте поки з впровадженням локдауну не поспішають. Все через те, що українська економіка не витримає чергового удару, як навесні, в Уряді певні, що ситуація повториться: люди втрачатимуть роботу і, як наслідок, звичайно, доходи. Тому поки в Кабміні розробили власне бачення альтернативи для українців – карантин вихідного дня. І тривалість цього впроваждення залежатиме від того, як стабілізуватиметься ситуація з розповсюдженням коронавірусу.