Все що стосується карантинних обмежень в регіонах, тепер вирішуватимуть не тільки в Києві

17.09.2020 13:44   -
Автор:
В мінохорони здоров"я нарешті знайшли порозуміння з владою на місцях. Більше того пропозиції мерів українських міст стосовно встановлення карантинних обмежень вже у вигляді документу ухвалені Урядом. Наразі Кабміном затверджені зміни щодо визначення критеріїв впровадження посилених протиепідемічних заходів проти поширення COVID-19  Зокрема, тепер всі рішення обмеження певних сфер діяльності у "червоних" зонах прийматимуть лише в узгодженні з регіонами. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
"Червоний" рівень епіднебезпеки буде встановлюватися за спільним рішенням державною та регіональною комісіями з питань ТЕБ та НС. Що саме буде встановлюватися. У нас є перелік обмежувальних заходів, роботи тих же шкіл і дитячих садочків, транспорту, торгово-розважальних центрів і в залежності від епідситуації буде прийматися спільне рішення або це обмеження буде стосуватися одразу всіх сфер або поступово. знову ж таки в залежності від епідситуації. 
 
А от в адміністративних одиницях з “помаранчевим”, “жовтим” та “зеленим” рівнями робота шкіл заборонятиметься у разі, коли на самоізоляцію через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 відправлено більше ніж 50% класів.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Якщо в школах 30 класів і з них 15 вже відправлені на самоізоляцію через те, що захворів учень, то в такому випадку школа йде на такі вимушені канікули, якщо так можна сказати. 
 
Також, за словами очільника відомства, "червона" зона карантину тепер встановлюватиметься, якщо показник захворюваності на COVID-19 в області за останні два тижні більше ніж у 5 разів буде перевищувати середній показник по крайні. А от критерій завантаженості лІжок у медзакладах регіону залишається незмінним- 75% протягом 5 днів поспіль.